Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Легендарното трио "Бо Бо Бо" се събра на небесната сцена

IN MEMORIAM

Легендарното трио "Бо Бо Бо" се събра на небесната сцена

Големият Борислав Грънчаров си отиде след тежка борба с рака

Снимка: BulFoto

Отлетя на небесната сцена още една легенда на българската естрада. След Борис Гуджунов, Боян Иванов, и Борислав Грънчаров от легендарното трио "Бо Бо Бо" отиде на небето след тежка борба с рака. В съботната сутрин на 25 феруари дъщеря му Мария сподели в социалната мрежа:

"Изключително ми е трудно да споделя с всички вас тъжната новина, че моят любим и непрежалим баща Борислав Грънчаров напусна този свят след тежко боледуване. Винаги ще те нося в сърцето си и лек да ти е пътя, татенце! Обичам те!"

Още на 9 февруари сутринта певецът се почувствал зле. Тогава дъщеря му призова хората да дарят кръв за баща й.

Откриват му фаталната диагноза през 2013 г. А през лятото на 2014 легендата на поп музиката Борислав Грънчаров, преживява 11-часова операция в "Пирогов", при която се установява, че няма метастази. Следва дълъг престой в реанимация. Мария и съпругата му Светла, която също се бори с коварното заболяване, са плътно до него през цялото време на кризите. Но големият мъжкар щади близките си, държи се, мъчи се да изглежда спокоен, дори леко непукист. Последните години са много тежки за Мария, на моменти е стресирана и дори отчаяна. Безизходицата я кара да се върне към музиката, за да се почувства жива.

Връзката между баща и дъщеря е изключително силна през годините. "Един-единствен шамар ми е ударил през живота, който, душичката, моят баща, който е прекрасен, много добър човек, не е могъл дълго да си го прости! Била съм мъничка - някаква глупост съм казала и съм го обидила. И той ме е плеснал. На мен ми потекла кръв от носа. Имах много слаби капиляри и постоянно ми течеше кръв от носа за щяло и нещяло. Но той, милият, безумно се притеснил да не ми е направил нещо. Седмици наред е вървял след мен и ми се е извинявал, молил се е да му простя, че ме е ударил! Винаги е бил мил с мен, непрекъснато съм се гушкала в него, защото той наистина много пътуваше по чужбина и не съм го виждала често. Никога не ме е нагрубил, не ме е обидил никога! , изповяда Мария в интервю.

Певецът със съпругата си Светла и дъщеря си Мария Грънчарова (Снимка: BulFoto)

В тийнейджърските й години цялата стая на Мария била облепена с плакати на всички световни певци. Много обичала да се затваря в стаята си и да се записва върху песни на Джордж Майкъл, Майкъл Джексън, Джанет Джаксън... Пеела и се записвала на касетки. Това правела по цял ден. Един ден се забавила по-дълго от обикновеното в стаята си. Баща й застанал зад вратата и се заслушал. А тя от малка има има нисък глас и й допадат като тоналност песни, изпълнявани от мъже. Баща й влязъл тогава и й казал: "Абе, тате, ти знаеш ли, че имаш талант! Искаш ли да опитаме да запишем един дует заедно?". Преди това пътували заедно с майка й по концертите на големия певец в Русия в Скандинавия. Това било за нея ежедневие - работата на нейния баща.

С Боян Иванов и Борис Гуджунов са много близки. "Постоянно идваха вкъщи. Много ми е мъчно, че трябва да казвам: "Бог да прости!" за хора, които съм обичала толкова... Постоянно играехме карти. Големи картоиграчи - те винаги много се караха и много се разправяха! Дори синът ми казваше, че Боян Иванов му е другият дядо!", разказва Мария Грънчарова. Накрая тя с огорчение споделяше често: "Бaщa ми e пo-злe и oт Бopeтo Гyджyнoв. He иcĸaм дa звyчи ĸaтo oплaĸвaнe или cъжaлeниe, нo тoвa e aбcoлютeн фaĸт. Taтĸo имa двa видa paĸ и e c oбщa инвaлиднa пeнcия oт 150 лeвa."

Трио "Бо Бо Бо" - Борислав Грънчаров, Борис Гуджунов и Боян Иванов

Трио "Бо Бо Бо"

Легендата на младини

Борислав Грънчаров е поредната българска знаменитост, която си отиде от този свят огорчена, въпреки, че даде неизмеримо много за България!

Валерия КАЛЧЕВА 


Борислав Грънчаров е завършил студията за естрадни певци към Българската държавна консерватория през 1964 г. Първият му концерт е с Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио под диригентството на Милчо Левиев. Две години работи там като солист. След това започват самостоятелните му изяви - със собствени бендове, с оркестрите "Балкантон" , "София"  и на БНТ. В периода 1970 - 1974 пее в бившата ГДР. Изнасял е концерти и в бившия СССР, Полша, Чехословакия, Унгария. През 1978 г. вече има собствен оркестър - "Гонг". С него прави по 400 - 500 концерта годишно. В периода 1979 - 1989 г. работи във Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Холандия, ФРГ, Австрия, Швейчария и др. През 1989 г. прави шоу заедно с ансамбловото съчетание на световните шампионки по худжествена гимнастика и с дъщеря си Мария Грънчарова, която е певица. С тях пътува 3 години - в големи зали, вариетета и дискотеки в Западна Европа. Последните му концерти с тази група са през 1992 г. Бил е на турнета в Куба, в Канада, в Испания. Получава все първи награди от фестивала в ДРезден, от Златният Орфей", от фестивала в Сопот, Полша, от Брашов, Румъния. През 90-те години заедно с приятелите си Борис Гуджунов и Боян Иванов създават певческото трио "Бо Бо Бо", което изпълнява популярни забавни шлагери. Шоуто им се радва на голям успех и песните излизат в албума "Момчета с късмет". През 2007 г. го преиздават на диск заедно с най-добрите си соло песени през годините и изнасят юбилеен концерт в зала 1 на НДК.

Музика за него са писали Тончо Русев, Ангел Заберски, Атанас Косев, Морис Аладжем, Найден Андреев, Митко Щерев, Стефан Димитров, Димитър Гетов, Борис Карадимчев и други.

Imressio поднася своите съболезнования на роднините и приятелите на големия Борислав Грънчаров! Поклон!

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Мариан Бачев: На премиерата на "Коса" мястото на баща ми остана празно

Режисьорът Борис Панкин ми даде подходящите роли, които да разкрият таланта ми, изповяда актьорът

Ненчо Илчев в "Ръчка от мелачка"

Вижте любимия актьор в забавни истории от Габрово, свързани с Георги Парцалев

Борис Панкин и рок бунтът "Коса" - за свободата, предразсъдъците, любовта и цветята

"Аз не искам да създавам артисти, актьори и танцьори, а да създавам доживотни любители на изкуствата", казва именитият ни режисьор

Защо отказаха първия "Оскар" на Нино Рота за "Кръстникът"

110 години от рождението на гения на филмовата музика

Лаура Антонели: Еротичният блян, който никога не залязва

Придобива слава в италианските еротични комедии от 60-те и 70-те

Моцарт не е отровен от Салиери

230 години от смъртта на великия австрийски композитор