Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Започват Дните на руското кино в България

КИНО МАРАТОН

Започват Дните на руското кино в България

Входът е свободен!

Космически екшън, фантастика, психотрилър, криминални и музикални комедии и драми предлагат Дните на руското кино в България, научи БТА от организаторите.

Прожекциите - с безплатен вход и субтитри на български, са в София - от 22 до 28 август в Руския културно-информационен център, и във Варна - от 25 до 30 август във Фестивалния и конгресен център.

Филмите в програмата имат награди от фестивали, зрителски успех и положителни отзиви от критиката. Някои от заглавията ще бъдат представени от участници в екипите - "Давай!" от актьора и режисьор Кирил Плетньов, "Селфи" от режисьора Николай Хомерики и актрисата Анастасия Хомерики-Гранковска, "Подхвърлен" от режисьора Иван И. Твердовски, "Салют - 7" от композитора Дмитрий Носков. Освен със зрители гостите ще имат и срещи с български кинематографисти.

Константин Хабенски, Фьодор Бондарчук и Анна Михалкова са звездите в психотрилъра "Селфи" по "Духless" на Сергей Минаев

Константин Хабенски, Фьодор Бондарчук и Анна Михалкова са звездите в психотрилъра "Селфи" по романа "Духless" на Сергей Минаев, сценарист на филма под режисурата на Николай Хомерики.

Главният герой - Богданов, разбира, че "копието" му е по-добро и по-честно от него самия, битката за себе си е изгубена и само дъщеря му иска да върне истинския Богданов. . .

"Двойникът му водеше неговото телевизионно предаване, срещаше се с неговите фенове-читатели, живееше с неговите любовници, пиеше в бара с приятелите му... Това се случи за един миг - хоп! и са те изтрили, изтрили са личността ти и тук са безсилни и най-добрите психоаналитици. Успешна публична личност, остроумен и циничен, Богданов е лишен от всичко, за което се е борил с години, изграждайки кариерата и живота си..."

Фьодор Бондарчук - в амплоато си на режисьор, закрива софийската панорама с фантастиката "Нашествието"

Фьодор Бондарчук - в амплоато си на режисьор, закрива софийската панорама с фантастиката "Нашествието" - за първия сблъсък на човечеството с извънземен разум. Четвъртият руски филм във формата IMAX печели над 1 милиард рубли при разпространението си по кината и много положителни отзиви в пресата.

Става известно, че сваленият над Москва неидентифициран обект има извънземен произход. По-голямата част от столичния район Чертаново е отцепена, към мястото на катастрофата се придвижват представители на силовите структури, решава се въпросът за евакуацията на местните жители.

"По думите на наш източник в Министерството на отбраната специална комисия се опитва да установи контакт с т. нар. гости. В момента ние подготвяме екстрена емисия на новините и вие ще научите първи как се развиват събитията", обещава тв водещият.

Сред актьорите са Ирина Старшенбаум, Александър Петров, Ринал Мухаметов, Олег Меншиков, Евгений Сангаджиев, Алексей Маслодудов.

Космическата драма "Салют -7" - със "Златен орел" и "Ника", открива фестивала в София

Истински космически криминален роман на околоземна орбита е филмът "Салют - 7" на режисьора Клим Шипенко по сценарий на Наталия Меркулова, по действителни събития - полетът към станцията "Салют - 7" през 1985 г. е смятан за най-сложния в историята на космонавтиката.

През 2018 г. продукцията е удостоена с наградата "Златен орел" за най-добър филм и за монтаж и с наградата "Ника" за операторско майсторство.

Космическата станция "Салют - 7", намираща се на орбита в безпилотен режим, неочаквано спира да отговаря на сигналите от центъра за управление на полетите. Взето е решение за изпращане на спасителна експедиция. Космическият екипаж трябва да намери "мъртвата" станция и за първи път в света да извърши скачване с 20-тонната грамада неуправляемо желязо.

Космонавтите разбират, че почти нямат шансове да се върнат на Земята, но този рискован път е единствено възможният - ще могат ли двама души да предотвратят неминуемата катастрофа и да спасят планетата от падането на станцията? Спасителната експедиция се превръща в опасно изпитание, което държи зрителите в напрежение до самия край.

Участват Владимир Вдовиченков, Павел Деревянко, Мария Миронова, Оксана Фандера, Любов Аксьонова, Александър Самойленко, Виталий Хаев.

Фантастична трагикомедия с елементи на мистика в духа на Пушкин и Гогол е "Монах и демон"

Фантастична трагикомедия с елементи на мистика в духа на произведенията на Пушкин, Гогол и Лесков е "Монах и демон" на Николай Достал по сценарий на Юрий Арабов, с премиера на Московския международен кинофестивал през 2016 г.

В интригуващата история от първата половина на 19-и век в мъжки манастир се появява нов обитател - Иван Семьонович. Заедно с монаха обаче в манастира проникват тъмни сили, които се материализират в Легиона (така той се представя на Иван). Легионът избира Иван за обект на своята дяволска "работа", всячески го изкушава, за да го отклони от избрания път да служи на Бога. Но колкото по-силно е изкушението, толкова по-здрави стават духовните сили на Иван...

В актьорския екип са Тимофей Трибунцев, Георгий Фетисов, Борис Каморзин, Роман Мадянов, Сергей Барковски, Михаил Крилов и други.

На ново ниво "качва" жанровото кино криминалната комедия "Блокбастер"

В "Блокбастер" на Роман Волобуев, отличен на фестивала "Кинотавър - 2017" със специалната награда на журито "за ново ниво в жанровото кино", две съвсем различни момичета се срещат случайно.

Лиза е мека, безконфликтна, дълго е търпяла скучната си работа и дразнещия си приятел, накрая захвърлила всичко и напуснала Москва, а Наташа е провинциална красавица, упорита, решена "да се измъкне" от родния край. Стремежът към промени е общото между двете, а случайността ги събира. В районния център Електроугли, където инцидентно се оказва Лиза, Наташа тъкмо е извършила обир. Обект на нападението й става пункт за бързи кредити, където Наташа е решила да се сдобие с пари, за да реализира своите планове. Лиза става заложничка на Наташа. . .

Участват Светлана Устинова, Анна Чиповска, Евгений Циганов, Юлия Снигир, Михаил Ефремов, Александър Молочников, Дмитрий Ендалцев.

С криминален сюжет привлича публиката и драмата "Подхвърлен" на Иван И. Твердовски, с две награди от кинофестивала "Кинотавър" - за най-добра женска роля и за операторска работа.

Копродукцията на Русия, Литва, Ирландия и Франция разказва за юноша, болен от рядка болест, който цял живот е в интернат. Неочаквано майка му го взема вкъщи. В Москва героят, без самият той да го иска, става център на организирана престъпна група...

Играят Денис Власенко, Анна Слю, Данил Стеклов, Павел Чинарьов, Вилма Кутавичюте, Александра Урсуляк, Максим Виторган.

Инга Оболдина има награда за женска роля от "Кинотавър" за музикалната драма "Давай!"

Инга Оболдина има награда за женска роля от "Кинотавър" за музикалната драма "Давай!" на режисьора и сценарист Кирил Плетньов.

Сред актьорите са и Виктория Исакова, Анна Уколова, Владимир Илин, Данил Стеклов, Никита Кологривий, Татяна Догилева, Олга Бузова.

Честна и разтърсваща история за това, че животът предлага много възможности, но всяка от тях си има цена, е оценката за филма, изграден около посланието за правото на всеки на свобода и стремеж към щастие.

Надзирателка в женска колония има шанса да промени съдбата си, като участва в главното песенно шоу на страната. За това обаче не е достатъчно само да имаш силен глас. Героинята преминава през множество комични и драматични ситуации, а единственият, който може да й помогне, се оказва една от затворничките - бивша певица...

Ето и програмата:

Руски културно-информационен център - Голяма зала

22.08.18 - 19.00 - САЛЮТ 7 /САЛЮТ 7

23.08.18 - 19.00 - ЖГИ! / ДАВАЙ!

24.08.18 - 19.00 - ПОДБРОСЫ / ПОДХВЪРЛЕН

25.08.18 - 19.00 - МОНАХ И БЕС / МОНАХ И ДЕМОН

26.08.18 - 19.00 - БЛОКБАСТЕР / БЛОКБАСТЕР

27.08.18 - 19.00 - СЕЛФИ / СЕЛФИ

28.08.18 - 19.00 - ПРИТЯЖЕНИЕ / НАШЕСТВИЕТО

Фестивален и конгресен център - Варна

25.08.18 - 17.50 ч.- зала "Европа" - "Жги!"/"Давай!"

26.08.18 - 16.00ч. - зала "Европа" - "Подбросы"/"Подхвърлян"

27.08.18 - 13.45 ч. - зала "Европа" - "Селфи"

28.08.18 - 13.50 ч. - зала "Европа" - "Салют 7"

28.08.18 - 16 .00ч. - зала 1 - "Притяжение"/НАШЕСТВИЕТО

29.08.18 - 13.45 ч. - зала "Европа" - "Монах и бес"/"Монах и демон"

30.08.18 - 14.00 ч. - зала "Европа" - "Блокбастер"/"Блокбастер"

Организатори на фестивала са Министерството на културата на Руската федерация, Россътрудничество, Националният филмов център на България, фонд "Кино", "Вяст плюс", продуцентската компания "Фест-филм".

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Китай, какъвто не сте го виждали: При Бога на чая, дъждовната гора и цветята

Китайската национална телевизия CCTV засне филм с авторката на Impressio Юлия Владимирова

Прощалният филм "Опус" на японския композитор Рюичи Сакамото с премиера във Венеция

Прочувствената лента е снимана в продължение на няколко дни, само половин година преди смъртта на Рюичи Сакамото на 28 март на 71-годишна възраст

Откриха гробница на жрец в Перу на 3000 години

Свещеникът, наречен "Жрецът на Пакопампа", беше намерен под шест слоя пепел, смесени с черна пръст

Неолитно селище е открито във Франция след 150-годишно търсене

"Това е последното парче от пъзела, което ни липсваше", казва Реми Мартино от Националния център за научни изследвания (CNRS), който открива селището заедно със своя екип

Гледаме "I Wanna Dance with Somebody: Филмът за Уитни Хюстън" в HBO Max

Това 148-минутно пътешествие през живота и кариерата на Уитни Хюстън отвежда зрителите на вдъхновяващо, трогателно и емоционално пътуване

Роб Мъни от C-Block: Музиката разпръсква любовта най-добре, а мирът ни прави човеци

"Горд съм и съм благословен да бъда част от това страхотно събитие в България", казва вокалистът от C-Block, които са част от фестивала RETROVERSE: Retro Lovers Fest в София

Виж всички

Календар