Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Търсят се сценаристи за екранизацията на романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята"

КИНО И ЛИТЕРАТУРА

Търсят се сценаристи за екранизацията на романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята"

Този конкурс е своеобразен прецедент в историята на българското кино

В първите дни на ноември стартира подготовката на кинопродукция - екранизация по едноименния роман на Галин Никифоров "Тяло под роклята". (изд. СИЕЛА, 2018 г.). По план на екипа, вдъхновен от героите и фабулата в романа, се окачва в края на 2022-а, филмът да се появи в каталозите на най-големите филмови платформи.

Продуценти са Анелия Касабова - Константинова ("МИСИЯ 23") и Михаил Константинов ("Студио Бленд"). Предстои окончателното сформиране на основния екип на продукцията, а първоначалната селекция на сценариите ще стартира до края на годината. Първи етап ще представлява творчески конкурс за създаване на сценарий.

Вдъхновени от романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята", който и критика, и читатели посрещнаха с голям интерес, членовете на екипа планират да обявят съвсем скоро творческа надпревара за написването на сценарий, отворена за всички почитатели и читатели на романа.

Този конкурс е своеобразен прецедент в историята на българското кино. За първи път екипът поема инициативата не да покани, а да намери перото, което вдъхне живота на героите от книгата на големи екран. Екипът търси таланти в извайването на фабулата, интерпретация на основните сюжетни линии в романа и смели новаторски решения.

ЗА ПРОДУЦЕНТИТЕ:

Още

Подготвят руско-американска екранизация на "Майстора и Маргарита"

Подготвят руско-американска екранизация на "Майстора и Маргарита"

Идеята за проекта е на Анелия Касабова, създател на един от най-активните творчески хъбове в София - "МИСИЯ 23", специализиран в генерирането на арт събития и сцена за представяне на оригинални проекти в областта на литературата, фотографията, киното и технологиите. Дебютът във филмовите среди ще е втори успешен проект за Анелия Касабова и нейният бизнес партньор в "Лигна груп" Геновева Христова, след като екипът им отведе в звездна орбита и в епицентъра на музикалния конкурс "Евровизия" Виктория Георгиева.

Михаил Константинов е основател на Студио "Бленд" (1996 г.) в партньорство с Методи Евстатиев. Студио "Бленд" е компания, специализирана в продукция и постпродукция на игрални, документални, музикални, технически, образователни и презентационни филми; телевизионни предавания и поредици; рекламни и музикални видеоклипове и художествена фотография.

ЕКИПЪТ ЗА КНИГАТА

Анелия Касабова - Константинова, "МИСИЯ 23":

Още

"Вездесъщият" и "Възвишение" ще се борят за най-добър балкански филм

"Вездесъщият" и "Възвишение" ще се борят за най-добър балкански филм

"Като продуцент и автор на идеята за създаване на кинопродукция по романа "ТЯЛО ПОД РОКЛЯТА" мога да кажа, че бях пленена от този силен и в първия момент смущаващ разказ за изкуплението, за дълбочината на човешките чувства и човешката душа. Романът разкрива границите, които човек може да премине в името на безусловната любов. В романа се сблъскват много силни емоции и напрежение, провокирани от променената психология на личността, следствие от преживени събития и случки поднесени от съдбата. Романът е и изключително визуален, една красиво разказана история, един разказ за свободомислещите хора. От всичко това по един естествен и органичен начин се зароди идеята за претворяването му във филмова продукция."

Михаил Контантинов, студио "Бленд":

"Вярвам, че историята е както кинематографична, така и уникален драматургичен разказ, звучащ достоверно във всяка общност от съвременния ни свят. Сигурен съм, че всеки драматург ще се впечатли от романа "Тяло под роклята" и ще се осмели да се потопи в тази история, както и ние се осмелихме да стартираме този луд проект."

Темз Арабаджиева, издателство "Сиела":

"Макар и да са първите, които изникват в съзнанието след прочита на "Тяло под роклята", определенията "ексцентрична" и "провокативна" не биха били подходящи за тази смела книга - абсолютно несравнима история за изкуплението, която надскача литературните рамки и е най-чистото доказателство, че човек е способен да премоделира целия си живот, за да съхрани крехкостта на същината си. Това е роман не за човешкото тяло - въпреки че първоначално може да изглежда точно така - а жизнеутвърждаващ роман за човешката душа."

Повече за екипа и възможностите за участие, можете да намерите скоро в социалната мрежа, както и на официалния сайт на филмовия проект.

Още

"Възвишение" с рекорд за български филм - от днес излиза на 65 екрана

"Възвишение" с рекорд за български филм - от днес излиза на 65 екрана

Още

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - 10 години по-късно

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - 10 години по-късно

Още

"В кръг" на Стефан Командарев в кината от ноември

"В кръг" на Стефан Командарев в кината от ноември

Още

"Посоки" - новият филм на Стефан Командарев тръгва по кината от днес

"Посоки" - новият филм на Стефан Командарев тръгва по кината от днес

Още

Българските топ филми "Доза щастие" и "Диви и щастливи" - online

Българските топ филми "Доза щастие" и "Диви и щастливи" - online

Още

Надежда Косева с Награда за режисура в Япония за дебюта си „Ирина“

Надежда Косева с Награда за режисура в Япония за дебюта си „Ирина“

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Киномания започва на 8 април с българския филм "Страх"

Фестивалите Киномания и Master Of Art - поднасят специален подарък на любителите на седмото изкуство

Сръбски, гръцки и босненски истории в палитрата на Балканския конкурс на 25-ия София Филм Фест

В юбилейното издание на фестивала можете да видите историята на застаряващ рокер в "Жив човек", пандемичното усещане в "Ябълки" и драматично-забавна история от предвоенна Югославия "Концентрирай се, бабо"

"Крилете на Киргизстан" и "Пънк завинаги" - на Фестивала Sofia MENAR

Сред акцентите в документалната селекция са филмите на Ян Артюс - Бертран "Човек", "Алжир отвисоко" и "Земя", които са включени по повод предстоящия 75-годишен юбилей на прочутия фотограф

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

В подкаста "Кино с думи" творците разкриват всичко най-актуално и любопитно от процесите в реализиране на една кинопродукция в България

"Петя на моята Петя" и "Уроци по немски" в Международния конкурс на 25-ия София Филм Фест

Дебютните филми, тръгнали от София Мийтингс, ще се срещнат за първи път с българската публика

Четвърти форум за бъдещето на българската филмова индустрия

На 19 януари от 10:00 часа ще се проведе онлайн дискусия за ефективното функциониране и управление на българската кино индустрия