Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Търсят се сценаристи за екранизацията на романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята"

КИНО И ЛИТЕРАТУРА

Търсят се сценаристи за екранизацията на романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята"

Този конкурс е своеобразен прецедент в историята на българското кино

В първите дни на ноември стартира подготовката на кинопродукция - екранизация по едноименния роман на Галин Никифоров "Тяло под роклята". (изд. СИЕЛА, 2018 г.). По план на екипа, вдъхновен от героите и фабулата в романа, се окачва в края на 2022-а, филмът да се появи в каталозите на най-големите филмови платформи.

Продуценти са Анелия Касабова - Константинова ("МИСИЯ 23") и Михаил Константинов ("Студио Бленд"). Предстои окончателното сформиране на основния екип на продукцията, а първоначалната селекция на сценариите ще стартира до края на годината. Първи етап ще представлява творчески конкурс за създаване на сценарий.

Вдъхновени от романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята", който и критика, и читатели посрещнаха с голям интерес, членовете на екипа планират да обявят съвсем скоро творческа надпревара за написването на сценарий, отворена за всички почитатели и читатели на романа.

Този конкурс е своеобразен прецедент в историята на българското кино. За първи път екипът поема инициативата не да покани, а да намери перото, което вдъхне живота на героите от книгата на големи екран. Екипът търси таланти в извайването на фабулата, интерпретация на основните сюжетни линии в романа и смели новаторски решения.

ЗА ПРОДУЦЕНТИТЕ:

Още

Подготвят руско-американска екранизация на "Майстора и Маргарита"

Подготвят руско-американска екранизация на "Майстора и Маргарита"

Идеята за проекта е на Анелия Касабова, създател на един от най-активните творчески хъбове в София - "МИСИЯ 23", специализиран в генерирането на арт събития и сцена за представяне на оригинални проекти в областта на литературата, фотографията, киното и технологиите. Дебютът във филмовите среди ще е втори успешен проект за Анелия Касабова и нейният бизнес партньор в "Лигна груп" Геновева Христова, след като екипът им отведе в звездна орбита и в епицентъра на музикалния конкурс "Евровизия" Виктория Георгиева.

Михаил Константинов е основател на Студио "Бленд" (1996 г.) в партньорство с Методи Евстатиев. Студио "Бленд" е компания, специализирана в продукция и постпродукция на игрални, документални, музикални, технически, образователни и презентационни филми; телевизионни предавания и поредици; рекламни и музикални видеоклипове и художествена фотография.

ЕКИПЪТ ЗА КНИГАТА

Анелия Касабова - Константинова, "МИСИЯ 23":

Още

"Вездесъщият" и "Възвишение" ще се борят за най-добър балкански филм

"Вездесъщият" и "Възвишение" ще се борят за най-добър балкански филм

"Като продуцент и автор на идеята за създаване на кинопродукция по романа "ТЯЛО ПОД РОКЛЯТА" мога да кажа, че бях пленена от този силен и в първия момент смущаващ разказ за изкуплението, за дълбочината на човешките чувства и човешката душа. Романът разкрива границите, които човек може да премине в името на безусловната любов. В романа се сблъскват много силни емоции и напрежение, провокирани от променената психология на личността, следствие от преживени събития и случки поднесени от съдбата. Романът е и изключително визуален, една красиво разказана история, един разказ за свободомислещите хора. От всичко това по един естествен и органичен начин се зароди идеята за претворяването му във филмова продукция."

Михаил Контантинов, студио "Бленд":

"Вярвам, че историята е както кинематографична, така и уникален драматургичен разказ, звучащ достоверно във всяка общност от съвременния ни свят. Сигурен съм, че всеки драматург ще се впечатли от романа "Тяло под роклята" и ще се осмели да се потопи в тази история, както и ние се осмелихме да стартираме този луд проект."

Темз Арабаджиева, издателство "Сиела":

"Макар и да са първите, които изникват в съзнанието след прочита на "Тяло под роклята", определенията "ексцентрична" и "провокативна" не биха били подходящи за тази смела книга - абсолютно несравнима история за изкуплението, която надскача литературните рамки и е най-чистото доказателство, че човек е способен да премоделира целия си живот, за да съхрани крехкостта на същината си. Това е роман не за човешкото тяло - въпреки че първоначално може да изглежда точно така - а жизнеутвърждаващ роман за човешката душа."

Повече за екипа и възможностите за участие, можете да намерите скоро в социалната мрежа, както и на официалния сайт на филмовия проект.

Още

"Възвишение" с рекорд за български филм - от днес излиза на 65 екрана

"Възвишение" с рекорд за български филм - от днес излиза на 65 екрана

Още

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - 10 години по-късно

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - 10 години по-късно

Още

"В кръг" на Стефан Командарев в кината от ноември

"В кръг" на Стефан Командарев в кината от ноември

Още

"Посоки" - новият филм на Стефан Командарев тръгва по кината от днес

"Посоки" - новият филм на Стефан Командарев тръгва по кината от днес

Още

Българските топ филми "Доза щастие" и "Диви и щастливи" - online

Българските топ филми "Доза щастие" и "Диви и щастливи" - online

Още

Надежда Косева с Награда за режисура в Япония за дебюта си „Ирина“

Надежда Косева с Награда за режисура в Япония за дебюта си „Ирина“

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Новият български филм "Късата клечка" поглежда към "Генезиса на злото"

Руслан Мъйнов, Китодар Тодоров, Никола Стоянов и Валери Йорданов попадат в макабрена игра на зависимости, порочни връзки и мръсни тайни

"Дяволското гърло" със световна премиера на три континента

Сериалът е първата българска кинопродукия, която ще се разпространява едновременно в целия англоезичен свят

Филмът "За душата" спечели наградата "Ани" за най-добра пълнометражна анимация

Посветената на джаза анимация спечели също наградите за сценарий, монтаж, музика, визуални ефекти, анимационен герой, графика

Снимат холивудски римейк на съветския "Ирония на съдбата"

Една от най-обичаните руски комедии ще има римейк като действието се премества от съветските предградия към САЩ

Харвардската театрална трупа избра актрисата Вайола Дейвис за жена на годината

През март Вайола Дейвис стана най-номинираната за наградата "Оскар" афроамериканска актриса

Роберто Бенини с награда "Златен лъв" за цялостно творчество на кинофестивала във Венеция

Още със своя дебют Бенини се наложи в света на италианската сцена като безпрецедентна и референтна фигура, написа в съобщение за медиите директорът на Мострата Алберто Барбера