Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Търсят се сценаристи за екранизацията на романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята"

КИНО И ЛИТЕРАТУРА

Търсят се сценаристи за екранизацията на романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята"

Този конкурс е своеобразен прецедент в историята на българското кино

В първите дни на ноември стартира подготовката на кинопродукция - екранизация по едноименния роман на Галин Никифоров "Тяло под роклята". (изд. СИЕЛА, 2018 г.). По план на екипа, вдъхновен от героите и фабулата в романа, се окачва в края на 2022-а, филмът да се появи в каталозите на най-големите филмови платформи.

Продуценти са Анелия Касабова - Константинова ("МИСИЯ 23") и Михаил Константинов ("Студио Бленд"). Предстои окончателното сформиране на основния екип на продукцията, а първоначалната селекция на сценариите ще стартира до края на годината. Първи етап ще представлява творчески конкурс за създаване на сценарий.

Вдъхновени от романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята", който и критика, и читатели посрещнаха с голям интерес, членовете на екипа планират да обявят съвсем скоро творческа надпревара за написването на сценарий, отворена за всички почитатели и читатели на романа.

Този конкурс е своеобразен прецедент в историята на българското кино. За първи път екипът поема инициативата не да покани, а да намери перото, което вдъхне живота на героите от книгата на големи екран. Екипът търси таланти в извайването на фабулата, интерпретация на основните сюжетни линии в романа и смели новаторски решения.

ЗА ПРОДУЦЕНТИТЕ:

Още

Подготвят руско-американска екранизация на "Майстора и Маргарита"

Подготвят руско-американска екранизация на "Майстора и Маргарита"

Идеята за проекта е на Анелия Касабова, създател на един от най-активните творчески хъбове в София - "МИСИЯ 23", специализиран в генерирането на арт събития и сцена за представяне на оригинални проекти в областта на литературата, фотографията, киното и технологиите. Дебютът във филмовите среди ще е втори успешен проект за Анелия Касабова и нейният бизнес партньор в "Лигна груп" Геновева Христова, след като екипът им отведе в звездна орбита и в епицентъра на музикалния конкурс "Евровизия" Виктория Георгиева.

Михаил Константинов е основател на Студио "Бленд" (1996 г.) в партньорство с Методи Евстатиев. Студио "Бленд" е компания, специализирана в продукция и постпродукция на игрални, документални, музикални, технически, образователни и презентационни филми; телевизионни предавания и поредици; рекламни и музикални видеоклипове и художествена фотография.

ЕКИПЪТ ЗА КНИГАТА

Анелия Касабова - Константинова, "МИСИЯ 23":

Още

"Вездесъщият" и "Възвишение" ще се борят за най-добър балкански филм

"Вездесъщият" и "Възвишение" ще се борят за най-добър балкански филм

"Като продуцент и автор на идеята за създаване на кинопродукция по романа "ТЯЛО ПОД РОКЛЯТА" мога да кажа, че бях пленена от този силен и в първия момент смущаващ разказ за изкуплението, за дълбочината на човешките чувства и човешката душа. Романът разкрива границите, които човек може да премине в името на безусловната любов. В романа се сблъскват много силни емоции и напрежение, провокирани от променената психология на личността, следствие от преживени събития и случки поднесени от съдбата. Романът е и изключително визуален, една красиво разказана история, един разказ за свободомислещите хора. От всичко това по един естествен и органичен начин се зароди идеята за претворяването му във филмова продукция."

Михаил Контантинов, студио "Бленд":

"Вярвам, че историята е както кинематографична, така и уникален драматургичен разказ, звучащ достоверно във всяка общност от съвременния ни свят. Сигурен съм, че всеки драматург ще се впечатли от романа "Тяло под роклята" и ще се осмели да се потопи в тази история, както и ние се осмелихме да стартираме този луд проект."

Темз Арабаджиева, издателство "Сиела":

"Макар и да са първите, които изникват в съзнанието след прочита на "Тяло под роклята", определенията "ексцентрична" и "провокативна" не биха били подходящи за тази смела книга - абсолютно несравнима история за изкуплението, която надскача литературните рамки и е най-чистото доказателство, че човек е способен да премоделира целия си живот, за да съхрани крехкостта на същината си. Това е роман не за човешкото тяло - въпреки че първоначално може да изглежда точно така - а жизнеутвърждаващ роман за човешката душа."

Повече за екипа и възможностите за участие, можете да намерите скоро в социалната мрежа, както и на официалния сайт на филмовия проект.

Още

"Възвишение" с рекорд за български филм - от днес излиза на 65 екрана

"Възвишение" с рекорд за български филм - от днес излиза на 65 екрана

Още

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - 10 години по-късно

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" - 10 години по-късно

Още

"В кръг" на Стефан Командарев в кината от ноември

"В кръг" на Стефан Командарев в кината от ноември

Още

"Посоки" - новият филм на Стефан Командарев тръгва по кината от днес

"Посоки" - новият филм на Стефан Командарев тръгва по кината от днес

Още

Българските топ филми "Доза щастие" и "Диви и щастливи" - online

Българските топ филми "Доза щастие" и "Диви и щастливи" - online

Още

Надежда Косева с Награда за режисура в Япония за дебюта си „Ирина“

Надежда Косева с Награда за режисура в Япония за дебюта си „Ирина“

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Кинопанорама на Иван Андонов и избрани български филми

Тя се организира от Националния филмов център и Сити Марк Център

Иран забрани прожекцията на иранския филм "Братята на Лейла"

Филмът се съревноваваше за Златна палма на кинофестивала в Кан

Документалният филм "Останалите. Снимки от една война" на Бойко Василев по БНТ 1

Разказът като "машина на времето", която свързва миналото и днешният ден, ще бъде излъчен в сряда от 22:00 ч.

Джефри Ръш ще бъде почетен от кинофестивала в Карлови Вари

Ръш, който е на 70 години, е носител на награда "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Блясък" от 1996 г.

Българо-японският филм „Снимка с Юки“ беше представен на „Дните на европейското кино“ в Токио

Българо-японският игрален филм "Снимка с Юки" (2019 г., режисьор Лъчезар Аврамов) беше представен в Токио в рамките на фестивала "Дни на европейското кино"

"Жената, която уши знамето" - танцов филм изследва постиженията на жените в българската история

Филмът изследва идеята за жените като протагонисти в обществото и в историята през призмата на модата и съвременния танц