Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Иван Бърнев с награда за мъжка роля за филма „Васил“

КИНО ХОРИЗОНТИ

Иван Бърнев с награда за мъжка роля за филма „Васил“

От международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златна липа“ 2023

Девет международни филмови продукции си оспорваха голямата награда на престижния филмов фестивал "Златна липа", който се провежда от 27 до 31 май в Стара Загора, сред които и първата българо-испанска продукция "Васил" (Източник: Международен фестивал "Зла

Девет международни филмови продукции си оспорваха голямата награда на престижния филмов фестивал "Златна липа", който се провежда от 27 до 31 май в Стара Загора, сред които и първата българо-испанска продукция "Васил".

На испанска земя филмът бе отличен с Награда за мъжка роля поделена между българския актьор и испанската филмова и телевизионна звезда Карра Елехалде за изключителния им комедиен тандем във филма - дебют на режисьорката Авелина Прат (Снимка: ©Laia Lluch)

На празнична церемония вчера бяха обявени имената на победителите в отделните категории и сме горди да споделим с вас, че наградата за най-добра мъжка роля за филма "Васил" спечели Иван Бърнев.

Припомняме, че това не е първата международна награда за българския актьор, който спечели сърцата и на публиката в Испания още с премиерното представяне на копродукцията, в рамките на престижния фестивал Семинци Филм Фестивал, във Валядолид.

Карра Елехалде и Иван Бърнев в кадър от испано-българския филм "Васил" (Снимка: ©Laia Lluch)

Още

Испанската режисьорка Авелина Прат: Иван Бърнев направи "Васил" по-човечен

Испанската режисьорка Авелина Прат: Иван Бърнев направи "Васил" по-човечен

На испанска земя филмът бе отличен с Награда за мъжка роля поделена между българския актьор и испанската филмова и телевизионна звезда Карра Елехалде за изключителния им комедиен тандем във филма - дебют на режисьорката Авелина Прат.

Иван Бърнев още на кастинга се явява с брилянтно научен текст на испански, и смайва режисьорката с подготовката си. Чуждият език по никакъв начин не пречи на гъвкавостта му в актьорските задачи. Избран сред множество, явили се на кастинга, той поема отговорно задачата да подготви ролята на испански с помощта на Павлина Иванова.

Девет международни филмови продукции си оспорваха голямата награда на престижния филмов фестивал "Златна липа", който се провежда от 27 до 31 май в Стара Загора, сред които и първата българо-испанска продукция "Васил" (Източник: Международен фестивал "Златна липа")

Още

Иван Бърнев: Искам да срещам повече вдъхновени хора около мен

Иван Бърнев: Искам да срещам повече вдъхновени хора около мен

Това е първата испанско-българска продукция с продуценти Мириам Порте (Дистинто филмс), продуцент със сериозно арт хаус портфолио и Мина Милева и Весела Казакова - Активист38, София, които все повече затвърждават международния си успех, както като режисьори, така и като продуценти.

Благодарение на специалното отношение на Мина и Весела към актьорите в техните филми се осъществява сериозен кастинг с множество изявили се актьори в българското кино. Кастинг директорът на филма Ваня Баждарова дава предложения не само по зададените описания за висок, чернокос балкански образ, тя поканва Бърнев, който е с по-различна визия, но според нея напълно подходящ за образа на Васил.

Оказва се права. Комедийният талант и отдаденост, чувствителност и игривост на актьора се забелязват от испанската критика веднага след премиерата във Валядолид. Отзивите са повече от ласкави и филмът е обявен за изключителна комедия.

Филмът "Васил" е подкрепен от Национален филмов център, Cine ICAA, Културния Институт на Валенсия GVA, ICEC, Програма MEDIA на Творческа Европа, RTVE, TV3, Ramon Llull Institute, ICO и CREA SGR.

Още

 Иван Бърнев влиза в "Животът е прекрасен" в Народния театър

Иван Бърнев влиза в "Животът е прекрасен" в Народния театър

Още

Иван Бърнев и легендата Карра Елехалде с Наградата за главна мъжка роля за копродукцията "Васил" от фестивала във Валядолид

Иван Бърнев и легендата Карра Елехалде взеха Наградата за главна мъжка роля във Валядолид

Още

Иван Бърнев играе главната роля в нов филм за изолацията

Иван Бърнев играе главната роля в нов филм за изолацията

Още

Българо-испанската продукция "Васил" с Иван Бърнев с премиера в Испания

Българо-испанската продукция "Васил" с Иван Бърнев с премиера в Испания

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Българският филм "Безкрайната градина" на Галин Стоев ще бъде прожектиран на 28 септември в Одрин

Събитието е част от "Седмицата на европейското кино", която се провежда на различни дати в десет турски града

Румънски филм на HBO закрива Sofia DocuMental

Стрийминг премиерата на "Моят съпруг мюсюлманин" е след месец

Фестивалът "Златна роза" отбелязва 100-годишнината от рождението на актьора Петър Слабаков

В негова памет е подредена изложба на открито на входа на Морската градина на Варна

Тази есен гледаме новият филм на Вим Вендерс и "Ваймар Експрес" на Милена Фучеджиева

Деветото издание на Международния кино-литературен фестивал предвижда модул с биографични филми, които без съмнение ще зарадват ценителите на този жанр

Яна Титова с втори пълнометражен филм

Филмът "Диада" тръгва по кината в цялата страна през есента