Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Кой музикален инструмент е разпространен във всички балкански страни?

ИГРА НА IMPRESSIO

Кой музикален инструмент е разпространен във всички балкански страни?

а) кавал б) гъдулка с) гайда

Преносима тонколона - специалната награда в Играта на Impressio/Сн.: БНР

Регламент на играта:

Първият участник, дал верен отговор в Играта на Impressio в нашата фейсбук страница печели специалната награда - преносима Bluetooth тонколона.

Следващите двама участници, отговорили правилно на въпроса получават по една двойна покана за петото издание на концерта "Ритъмът на Балканите" на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и с участието на Ана Мария Стоян и Мариан Мексикану от Румъния, Гоце Димовски от Македония и Мухлис Бербероглу от Турция.

Концертът е на 27 април/петък/, от 19:00 часа, в зала "България".

Наградите се осигуряват от нашите партньори от БНР.

Играта е активна в периода от 15 до 22 април 2018 г.

Имената на победителите и начинът на получаването на наградите ще бъдат обявени тук.

Играта на Impressio приключи! Верният отговор на въпроса, зададен от БНР е: кавал. Съгласно регламента първият отговорил правилно получава специалната награда - тонколона и това е: Петя Цинцарска. Следващите двама получават двойна покана за концерт от БНР: Христо Бонев и Михаил Янев. Наградите могат да бъдат получени от БНР, на бул. Драган Цанков 4, на пропуски в понеделник 23 април, след 15 часа.

Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!

Солистите в концерта "Ритъмът на Балканите" са звезди в техните страни и познати на публиката на Балканите. Гоце Димовски е част от една от първите етногрупи на Балканите - "Синтезис", която концертира в много държави по света. Освен на зурна, той свири на гайда, кавал, кларинет и саксофон.

Оркестър за народна музика на БНР, концерт в зала "България"/Сн. БНР, фотограф: Ани Петрова

Още

Диригентът Димитър Христов: БНР е най-големият продуцент на българска музика

Диригентът Димитър Христов: БНР е най-големият продуцент на българска музика

Мухлис Бербероглу е един от най-младите и проспериращи изпълнители на саз. Акордионистът Мариан Мексикану от Румъния и певицата Ана Мария Стоян са изключително талантливи и търсени музиканти. В програмата на концерта те ще изпълнят много ярки и темпераментни пиеси, характеризиращи тяхната национална музикална традиция.

Билети за концерта се продават в Рекламно-информационния център на БНР  (бул. "Драган Цанков" № 4), на касата на Кантус Фирмус в зала "България" и онлайн и в мрежата на eventim.bg  и ticketsbg.com. Входът е свободен за ученици от НМУ "Любомир Пипков" и НМА "Проф. Панчо Владигеров", Департамент "Музика" към НБУ и Спец. "Музика" към СУ АМТИИ - Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Игра на Impressio: За колко дни Джузепе Верди написва музиката на операта "Трубадур"?

Тази седмица нашата игра е свързана с операта "Трубадур", която ви очаква на 6, 7 и 8 март, от 19 часа в Софийската опера и балет

Игра на Impressio: На пазарния площад на кой град е първата среща на пирата Конрад с любимата му в балета "Корсар" от Адам?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с балетния спектакъл "Корсар", който можете да видите на 20 и 22 февруари от 19.00 часа на сцената на Софийската опера и балет

Игра на Impressio: Коя е песента на Рут Колева, в чийто клип участват актрисите Цветана Манева и Анастасия Лютова?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с певицата Рут Колева, която подготвя представянето на своя пети албум, чието име все още е тайна, а големият концерт ще бъде в Зала България на 15 февруари

Игра на Impressio: През коя година виртуозният Питър Бенс пуска сензационната си видео интерпретация на "Bad" на Майкъл Джексън?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с феноменалния пианист Питър Бенс, който идва с два концерта в България - на 13 ноември в София, а на 15 ноември за първи път и във Варна

Игра на Impressio: Koй е първият диригент, с когото Сара Чанг свири в България?

Виртуозната цигуларка пристига в София за концерта си на 10 ноември в зала "България"

Игра на Impressio: Кой поред студиен албум na Chemical Brothers е "No Geography"?

Най-култовото електронно дуо в света пристига в София за шоуто си на 10 октомври в Арена Армеец