Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Кой музикален инструмент е разпространен във всички балкански страни?

ИГРА НА IMPRESSIO

Кой музикален инструмент е разпространен във всички балкански страни?

а) кавал б) гъдулка с) гайда

Преносима тонколона - специалната награда в Играта на Impressio/Сн.: БНР

Регламент на играта:

Първият участник, дал верен отговор в Играта на Impressio в нашата фейсбук страница печели специалната награда - преносима Bluetooth тонколона.

Следващите двама участници, отговорили правилно на въпроса получават по една двойна покана за петото издание на концерта "Ритъмът на Балканите" на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и с участието на Ана Мария Стоян и Мариан Мексикану от Румъния, Гоце Димовски от Македония и Мухлис Бербероглу от Турция.

Концертът е на 27 април/петък/, от 19:00 часа, в зала "България".

Наградите се осигуряват от нашите партньори от БНР.

Играта е активна в периода от 15 до 22 април 2018 г.

Имената на победителите и начинът на получаването на наградите ще бъдат обявени тук.

Играта на Impressio приключи! Верният отговор на въпроса, зададен от БНР е: кавал. Съгласно регламента първият отговорил правилно получава специалната награда - тонколона и това е: Петя Цинцарска. Следващите двама получават двойна покана за концерт от БНР: Христо Бонев и Михаил Янев. Наградите могат да бъдат получени от БНР, на бул. Драган Цанков 4, на пропуски в понеделник 23 април, след 15 часа.

Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!

Солистите в концерта "Ритъмът на Балканите" са звезди в техните страни и познати на публиката на Балканите. Гоце Димовски е част от една от първите етногрупи на Балканите - "Синтезис", която концертира в много държави по света. Освен на зурна, той свири на гайда, кавал, кларинет и саксофон.

Оркестър за народна музика на БНР, концерт в зала "България"/Сн. БНР, фотограф: Ани Петрова

Още

Диригентът Димитър Христов: БНР е най-големият продуцент на българска музика

Диригентът Димитър Христов: БНР е най-големият продуцент на българска музика

Мухлис Бербероглу е един от най-младите и проспериращи изпълнители на саз. Акордионистът Мариан Мексикану от Румъния и певицата Ана Мария Стоян са изключително талантливи и търсени музиканти. В програмата на концерта те ще изпълнят много ярки и темпераментни пиеси, характеризиращи тяхната национална музикална традиция.

Билети за концерта се продават в Рекламно-информационния център на БНР  (бул. "Драган Цанков" № 4), на касата на Кантус Фирмус в зала "България" и онлайн и в мрежата на eventim.bg  и ticketsbg.com. Входът е свободен за ученици от НМУ "Любомир Пипков" и НМА "Проф. Панчо Владигеров", Департамент "Музика" към НБУ и Спец. "Музика" към СУ АМТИИ - Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Спечели двойна покана за една незабравима "Коледа в Рим" с Михаела Филева, Графа, П.И.Ф. и Jeremy?

На 25 декември древноримските декори в Киноцентър "Бояна" ще се превърнат във вълшебно място, на което ще се състои най-мащабното коледно събитие в София

Игра на Impressio: Спечели два билета за гала спектакъла OPERA D'AMORE

На 19 декември в зала "АРЕНА АРМЕЕЦ" ще чуете световноизвестни български и чуждестранни оперни артисти в невиждан досега шоу-спектакъл

Игра на Impressio: Спечели билети за концерта - премиера на Б.Т.Р.

На 13 октомври музикантите от култовата група ще представят в зала 1 на НДК новия си албум "Пъзел". В над двучасовия концерт те ще изсвирят и много хитове, създадени през годините

Игра на Impressio: Спечели двойна покана за скандалния филм "Бенедета"

На 2 октомври кино-литературният фестивал "Синелибри" се открива с филма на Пол Верховен

Игра на Impressio: Спечели покани за концерта "Милена Акустик" за пръв път на живо

Тази седмица нашата игра е свързана с Рок дамата на България, която ще представи новия си албум на 25 септември в Joy Station

Игра на Impressio: На кого принадлежи мисълта "Господ не играе на зарове"?

Тази седмица нашият въпрос е свързан със задаващия се научно-театрален фестивал "Театър на чудесата", който ще се състои премиерно в София от 10 до 12 септември 2021 г.