Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Звезди на българската музика почетоха легендарния Емил Димитров в родния му Плевен

ЗВЕЗДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Звезди на българската музика почетоха легендарния Емил Димитров в родния му Плевен

В концерта участваха Йорданка Христова, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Роси Кирилова, Теди Кацарова и Нелина

По идея на Йорданка Христова концертът "Обич и песен" в летен театър "Кайлъка" завърши с песента на Емил Димитров "Само един живот не е достатъчен!" (Снимка: БТА)

Още

Емил Димитров - син: Ако баща ми се върне за малко, просто ще седнем да посвирим

Емил Димитров - син: Ако баща ми се върне за малко, просто ще седнем да посвирим

Звезди на българската музика почетоха с песен легендарния певец и композитор Емил Димитров в родния му град Плевен. По идея на Йорданка Христова концертът "Обич и песен" в летен театър "Кайлъка" завърши с песента на Емил Димитров "Само един живот не е достатъчен!". Запяха я всички всички заедно - участниците в програмата и хилядното множество в театъра, станали на крака.

Йорданка Христова (Снимка: БТА)

Тони Димитрова (Снимка: БТА)

Събитието на най-голямата открита сцена в града се превърна в празник на родната музика с песни, изпълнени само на български език. На сцената се качиха шест обичани от публиката певици - Йорданка Христова, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Роси Кирилова, Теди Кацарова и Нелина.

Организаторите бяха подготвили изненада - участие на новосформирания дует "Аморе", съставен от младите солисти на Русенската опера Иван и Глория.

Дует "Аморе" (Снимка: БТА)

В концерта, освен златни хитове, останали в сърцата на поколения българи, бяха изпълнени и новосъздадени песни. Както отбеляза пред публиката Силвия Кацарова "защото не спираме да работим и да правим нови песни".

Силвия и Теди Кацарови (Снимка: БТА)

Една от тези песни бе "Майки и дъщери", която тя изпълни в дует с дъщеря си Теди Кацарова. Силвия Кацарова не пропусна да благодари на екипа на д-р Ненов и на едно от здравните заведения в града, които са й помогнали отново да танцува на сцената и да бъде във форма.

А Роси Кирилова отбеляза, че благодарение на социалните мрежи и възможностите за ангажиране на места от разстояние, летният театър на Плевен е събрал и много нейни почитатели от цяла България.

Роси Кирилова (Снимка: БТА)

Още

Ценнна колекция за Емил Димитров изложиха в музея в родния му Плевен

Ценнна колекция за Емил Димитров изложиха в музея в родния му Плевен

Националното турне бе осъществено с подкрепата на културната организация "ГРАНДЕ АРТ" и предизвика радост както сред почитателите на певиците, така и сред самите тях. Те признаха, че сцената им е липсвала две години заради пандемията, а феновете им подариха много и продължителни аплодисменти, цветя, сувенири за спомен.

Един от силните емоционални моменти бе изявата на народната певица Нелина, която разкри, че за първи път е била в Плевен на ученическа екскурзия до Плевенската панорама. Тя запя патриотични и хороводни песни, които вдигнаха на крака много почитатели, които извиха кръшно право хоро.

Нелина (Снимка: БТА)

Йорданка Христова си спомни, че в летния театър, под магичните скали на Кайлъшкия каньон, е имала незабравими срещи с публиката през годините, а концертът "Обич и песен" ще остане една от тях.

След този музикален празник, на същата сцена под открито небе е очакван гастролът на примата на българската поп музика Лили Иванова на 25 юли.

Още

Митко Щерев: Емил Димитров ме научи как се правят хитове

Митко Щерев: Емил Димитров ме научи как се правят хитове

Още

Емил Димитров - син: Майка и татко живяха като в индийски филм

Емил Димитров - син: Майка и татко живяха като в индийски филм

Още

Отиде си Костика, сътворил паметника на Емил Димитров

Отиде си Костика, сътворил паметника на Емил Димитров

Още

Стоян Янкулов-Стунджи: Преди казармата бях част от бенда на Емил Димитров

Стоян Янкулов-Стунджи: Преди казармата бях част от бенда на Емил Димитров

 

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Обсесивният гений Стенли Кубрик

95 години от рождението на неподражаемия американец Стенли Кубрик, живял през повечето време от живота си във Великобритания

Джейн Бъркин: Най-емблематичната парижанка сред англичанките

Джейн Бъркин, муза на краля на френския шансон Серж Генсбур, почина в неделя на 76 години

Кости от черепа на Бетовен бяха върнати във Виена

Експертите се надяват 10 фрагмента, дарени от американски бизнесмен, да им помогнат да уточнят причините за глухотата и за смъртта на гениалния композитор

Музей, посветен на италианския тенор Карузо, отвори врати в Неапол

Роденият през 1873 г. певец и неговата международна кариера са в центъра на малък музей, помещаващ се в Кралския дворец на Неапол, който беше отворен за посетители в сряда

Филмовият фестивал във Венеция ще отдаде почит на Джина Лолобриджида

На 29 август на традиционното въвеждащо събитие на остров Лидо ще бъде показан 27-минутен късометражен филм на Орсън Уелс, озаглавен "Портрет на Джина"

Отбелязваме 120 години от рождението на художника акад. Илия Петров

Наричан "майсторът на портрети", не си е поставял граници и твори в различни области на изобразителното изкуство