Серотонин

по романа на Мишел Уелбек

"Серотонин", Театър Азарян

Сценография и мултимедия: Илияна Кънчева

Костюми: Елис Вели

Музика: Емилиян Гацов - Елби

Участват : Васил Читанов, Ирмена Чичикова, Ивайло Драгиев, Биляна Георгиева, Веселина Конакчийска, Боряна Маноилова и Николай Николаев.

Адаптацията и постановката са дело на младия и талантлив режисьор Крис Шарков, който стои зад проекти като "Дивата патица" /награда "Икар 2019" за сценография и две номинации за режисура и за главна женска роля/, "Лив Щайн" /две награди "Икар 2016" - за най-добър спектакъл и главна женска роля и още 3 номинации - за режисура, поддържаща женска роля и сценография/, "Куклен дом" /номинирана в три категории за наградите "Икар"/, "Презрението" /награда "Икар 2014" за поддържаща женска роля и още две номинации - за режисура и за главна женска роля/.

Публиката за първи път ще може да се докосне до спектакъл, създаден по текст на най-известния съвременен френски писател Мишел Уелбек - смятан от едни за "скандален", от други - за "последния романтик", последовател на традицията на голямата френска литература. "Серотонин" е последния роман на Уелбек, който веднага след излизането си през 2019-а г. се превръща в световен бестселър.

Спектакълът "Серотонин" е продължение на търсенията на режисьора Крис Шарков към сценичен изказ на нашето съвремие.

Серотонинът е познат като "хормон на щастието", а спектакълът изследва основанията за живот на човека, живеещ в началото на 21-ви век, определян от Уелбек като "хилядолетието в повече". "Серотонин" е потапяне в интимния свят на Уелбек от група актьори, същевременно е и проницателна картина на обществото в новия контекст на социално напрежение в Европа. Спектакълът е любовна равносметка на няколко възможни връзки на средния европеец и признание за безпощадната самота и нужда от любов.

 

 

1/1

Още постановки в София

Виж всички постановки в София