Приказки от миналото - свършени времена

Приказки от миналото - свършени времена (Снимка: Младежки театър)

Превод: Венцислав Асенов

Драматизация и режисура: Венцислав Асенов

Сценография: Елица Георгиева

Хореография и пластика: Валери Кондратцев

Музика: Павел Васев

Вокален педагог: Гьорги Георгиев-Антика

Участват: Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова

"Приказки от минало-свършените времена"!

Автор на вълшебния и приключенски текст, който несъмнено ще грабне вниманието на децата е световноизвестният британски писател и поет Ръдиард Киплинг! Ръдиард Киплинг е име, което е оставило изключителна следа в историята на детската литература, и чиито произведения са сред най-четените детски заглавия от повече от век насам. Нима има човек, който поне веднъж не е чел "Книга за джунглата" или не е чел книгата на своите деца?

Неслучайно и до днес Ръдиард Киплинг остава най-младият Нобелов лауреат за литература (1907 г.) - той получава наградата на едва 42-годишна възраст.

Колекцията от приказки "Приказки от минало-свършените времена" е класика в света на детската литература и е сред най-известните творби на Ръдиард Киплинг, които се четат по целия свят.

Преводът, драматизацията и режисурата на спектакъла "Приказки от минало-свършените времена" ще са дело на Венцислав Асенов, който има зад гърба си множество успешни проекти на сцената на Младежки театър (както за възрастни, така и за деца), включително присъстващите в репертоара на театъра и към момента спектакли "Някои го предпочитат горещо", "Бременските музиканти", "Съблечи се за вечеря", "Карлсон, който живее на покрива" и "Камъни в джобовете".

Сценографията на спектакъла е "поверена" на Елица Георгиева, която също има дълъг списък от спектакли в Младежки театър, сред които "Като трохи на прозореца", "Еквус", "Специални поводи", "Лунните деца", "По-полека", "Bai Ganyo" и "Бившата мис на малкия град", за който Елица Георгиева беше номинирана за наградата "Аскеер 2021" в категорията "Костюмография".

Павел Васев допълва страхотния постановъчен екип на "Приказки от минало-свършените времена", създавайки музиката към спектакъла, а Гьорги Георгиев-Антика ще бъде вокалният педагог, който ще помага на артистите в нелеката задача да изпеят по перфектен начин създадените от Павел Васев песни.

Не съществува съмнение, че артистите ще се справят с всички задачи и предизвикателства, имайки предвид страхотния актьорски състав, който участва в спектакъла!

На сцената ще ви очакват Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова!

 

 

1/1

Още постановки в София

Черна комедия

от Питър Шафър

Театър, любов моя!

от Валери Петров

Ножица - трепач

от Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс

Семеен съвет

от Кристина Клементе

Виж всички постановки в София