Оперетно вариете

Оперетно вариете (Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски")

Режисьор на спектакъла: Александър Мутафчийски

Музикален ръководител: Людмил Горчев

Хореограф: Татяна Янева

Сценограф: Пеньо Пирозов

Мултимедия: Иван Липчев

Участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова,Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.

Зрителите ще видят един много различен спектакъл, в който оперетни ще са само част от танцовите номера, сред които кан кан, валс и други. Солистите и балетът ще представят най-големите попхитове, които досега не са звучали на сцената на театъра. Те ще са в съпровод на Оркестъра на Музикалния театър. Във вариететния спектакъл ще са вплетени акробатични изпълнения, циркови илюзии и атрактивна мултимедия.

Сюжетът във вариетето се развива през погледа на уличен музикант - в ролята ще видим солиста на Балета Крис Методиев, който е и известен стрийт -танцьор. Публиката ще разбере за мечтите и стремежите му и ще стигне заедно с него до прозрението, че по-важно от богатството и славата е да дариш добро на човек в нужда. Затова и надсловът на спектакъла е "Предай нататък - подари мечта".

"Пожелавам си да започнем един нов сезон, в който да реализираме поне една част от това, което сме планирали през годините. Имаме с какво да изненадаме нашата публика. На 1 и 2 октомври Музикалният театър ще открие вратите на новия си сезон за публиката с "Оперетно вариете". Това е програма, която замисляме от преди три години, много различен концерт-спектакъл. Ако тази наша програма има успеха, тя може да стане репертоарно заглавие в нашия афиш. В края на октомври подготвяме български мюзикъл - "Ухание на пури и джаз" по "Великия Гетсби", чийто режисьор е Бойко Илиев. Той е написан от композитора Сашо Младенов специално за Музикалния театър. Каним публиката да дойде на премиерата на 30 и 31 октомври и да ни подкрепи" - Марияна Арсенова - директор на Музикалния театър

 

1/1