Нашите жени

от Ерик Асус

"Нашите жени" от Ерик Асус (Снимка: Театър 199)

Режисура: Атанас Атанасов

Сценография: Петя Стойкова

Музика: Мартин Каров

Превод: Светлана Панчева

Участват: Константин Икономов, Георги Спасов, Деян Ангелов

От двадесет и пет години трима приятели - Макс, Пол и Симон - редовно се събират да играят карти, да споделят радости и грижи, да се оплакват от жените си. Тази вечер обаче няма да протече по обичаен начин. Симон закъснява повече от друг път. Виното, отворено да подиша, отново е затапено. Макс вече започва истински да се изнервя. Пол се опитва да го успокои. Но парижката нощ отвъд прозореца на апартамента е сякаш наелектризирана от някаква необяснима тревожност.

Най-накрая Симон нахлува в жилището. Разчорлен и задъхан. Надига първата бутилка, която попада пред очите му. Нещата се заплитат. Полицейска сирена се чува отвън... Нека не избързваме. Историята ще стане криминална. Въпросителните ще останат почти до самия край. Когато не само престъпната интрига, но и най-дълбоките, старателно таени тайни, които всеки един от тримата приятели е крил от другите, ще се разкрият.

"Нашите жени" е спектакъл за приятелство, за вечния "сблъсък" - мъже-жени, за обърканите любовни отношения, за самота. Конфликтите са познати, но и изострени до предела на крайна реалност с нагарчащ криминален привкус. Иронично-забавното действие създава напрежение, което е увличащо, смешно, подправено с щипка тъга."

Ориета Антова

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 80 МИНУТИ.

 

1/1