Лунатици

от Кен Лудвиг

"Лунатици", Народен театър "Иван Вазов"

Превод: Светлана Панчева

Сценична редакция: Михаил Петров

Постановка: Росица Обрешкова

Сценография и костюми: Елена Иванова

Музикално оформление: Росица Обрешкова

Фотограф: Елена Ненкова

"Лунатици", Народен театър "Иван Вазов"

Участват: Михаил Петров, Аня Пенчева, София Бобчева, Виолета Гиндев, Анна Петрова, Васил Драганов, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев

Вече повече от двайсет години драматургът Кен Лудвиг е определян като "светлия лъч на комедията, без който не може да мине нито един театър в Америка". Авторът на "Лунатици" всъщност е многостранен талант - музикант, учил в Харвардския университет при Ленард Бърнстейн, театрал, обучавал се в Кембридж по ,,История на театъра", а също и актьор, режисьор, продуцент и автор на пиеси, преведени на повече от трийсет езика и играни в двайсет страни. Един истински ,,лунатик", влюбен в театъра и посветил му цялото си вдъхновение, защото в повечето от пиесите на Кен Лудвиг или поне в най-често поставяните, действието се развива на и зад театралната сцена; в тях главни действащи лица са актьорите, а самите пиеси представляват истински романтично и искрено обяснение в любов към Театъра.

"Лунатици" е динамична и очарователна комедия за двойка прочути навремето актьори - Джордж и Шарлът Хей, които сега са принудени да играят в градчета като Бъфълоу и на малки бедни сцени - като тази на театър "Ерлангър". Но нито Джордж, нито Шарлът, нито дъщеря им Розалинд, нито вече възрастната бивша актриса Етел, както и младите им колеги не са загубили вярата, че единствено и само театърът ,,е спасителното ни въже, живата ни връзка с хората и човещината" и в лудешки ритъм продължават да играят, да мечтаят за нови роли, да обичат и очароват публиката.

Времетраене: 105 мин., без антракт

1/1

"Лунатици", Народен театър "Иван Вазов"

"Лунатици", Народен театър "Иван Вазов"

Още постановки в София

Женитба - Театър "София"

от Н. В. Гогол

Поразените

от Теодора Димова

Малка пиеса за детска стая

Яна Борисова

Виж всички постановки в София