Кармина Бурана и Болеро

"Кармина Бурана" на балет "Арабеск"

Музика: Карл Орф

Хореография: Боряна Сечанова

Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова

"Кармина Бурана" на балет "Арабеск"

"Кармина Бурана" с хореографията на Боряна Сечанова, е поставена специално за турнето на Балет "Арабеск" в САЩ.

Ироничното и закачливо на пръв поглед е настроението, което носи хореографията на Сечанова. Над тази привидна лековатост, характерна и за стиховете в средновековния сборник, които вдъхновяват Карл Орф за (Carmina Burana), обаче надделява мотивът за неумолимостта на Съдбата. Тя е тази, която властва над човешкия живот, направлява нашите действия, играе си с хората.

Изкусната хореография, колоритността на костюмите и професионалното изпълнение правят спектакъла едно неповторимо изживяване.

БОЛЕРО

Музика: Морис Равел

Хореография: Маргарита Арнаудова

Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова

Публиката ще се наслади на невероятните ритми в музиката на Морис Равел и на изпълнението на артистите от балет «Арабеск» в спектакъла «Болеро».

Това е един от емблематичните спектакли на балет "Арабеск", останали в наследство от голямата хореографка и директор на трупата Маргарита Арнаудова. Спектакълът е поставен за пръв път през 1987 година.

"Болеро" носи силно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното движение е стилизирано в ритъма на испанския танц. Заслуга за експресивната колоритност на танца има и полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова.

"Кармина Бурана" на балет "Арабеск"

1/1