Изложба живопис на Нели Цанова

Във все по забързаното ежедневие, не остава много време да спрем за малко, да огледаме живота от красивата му страна, да се свържем с нашата духовна същност и да МЕЧТАЕМ...!

С настоящата изложба, авторката ни показва едни по-романтични и идеализирани сюжети, с послание за любов и един по-добър и красив свят, в който мечтите се олицетворяват.

Като използва едни от най-срещаните и вечни символи в генетично съхранената памет на нашата общочовешка култура - архетипния образ на МАЙКАТА ЗЕМЯ, ДЪРВОТО НА ЖИВОТА, ФЛОРА, ВОДАТА, ПРИРОДНИТЕ ДАРОВЕ и т.н.реално художничката ни напомня за понятия, които носят своето скрито подсъзнателно значение и въздействат по неповторим начин. Умелото изразяване на външната красота на природата и възторга от нея, е постигнато с класическа рисунка, форма и пространство с малко декоративност, чрез които е изразена една магическа и приказна реалност. По този начин, картините въздействат като сън, като една разходка на душата в нежната прегръдка на природата,която е наш дом, храм, лек и наша отговорност.

Авторката работи успешно в областта на живописта и изящните изкуства, има множество изложби в страната и чужбина, а нейни творби са притежание на частни колекции.

1/1