Един дъждовен ден в Ню Йорк

"Един дъждовен ден в Ню Йорк", Киномания 2019

Режисьор и сценарист: Уди Алън

Продуценти: Ерика и Лети Арънсън

Оператор: Виторио Стораро

Монтаж: Алиса Лепзелтър

Художник: Санто Локуасто

Костюми: Сюзи Бенцингър

Участват: Тимоте Шаламе (Гетсби Уелс), Ел Фанинг (Ашли), Селена Гомес (Шанън), Лийв Шрайбър (Роланд Полард), Джуд Лоу (Тед Давидоф), Ребека Хол (Кони), Диего Луна (Франсиско Вега)

Действието на филма се развива в познатия от много от популярните филми на Уди Алън красив и романтичен Ню Йорк. Гетсби Уелс е колежанин от много богато семейство с по-голям преуспяващ брат и доста възрастни родители, който не се престарава особено с ученето. Той пристига в Ню Йорк заедно с приятелката си Ашли, която е колкото наивна за света на възрастните и градския живот, толкова и предпазлива относно секса и взаимоотношенията.Двамата са невинни като деца - мислят си, че знаят всичко за живота, а са напълно неопитни.

Ашли интервюира режисьора Роланд Полард за новия му високобюджетен филм, за който вече е ясно, че е провал. През това време Гетсби се шляе из Ню Йорк и успява да се увлече по младата актриса Шанън.

Забавен и очарователен, Един дъждовен ден в Ню Йорк е най-романтичният филм на Уди Алън от години насам, заснет виртуозно от трикратния носител на "Оскар", асът на камерата Виторио Стораро.

САЩ, 2019, 92 мин.

Продукция на GRAVIER PRODUCTIONS/PERDIDO PRODUCTIONS

Световен разпр. - FILMNATION

Разпр. за България - ПРО ФИЛМС

1/1

"Един дъждовен ден в Ню Йорк", Киномания 2019