Белият гарван

Автор: Дензъл Ребеловски

Режисьор: Ивайло Спасов

Участват: Цвети Радойчева и Габриела Георгиева

Продуцент: "Спасов Брадърс"

"Белият гарван" е комедийно сатирична пиеса, в която в единия край е съвременното повърхностно момиче, Сузи, с всички негови безсмислени стремежи за силиконови импланти, за нови дрехи, обувки и чанти, гледащо с насмешка на всичко смислено и имащо значение в света; в другия край чуваме мелодията на разума, Рая, която е пълна противоположност на Сузи, тя отрича повърхностното и осмива лекомислието и празнотата на съвременничките си.

Сузи и Рая са сестри.

Те са Ада и Рая.

Но едната не може да съществува без другата.

Двете сестри посещават един и същ психотерапевт, пред който изповядват болката и мъката си в живота: едната, защото е изпуснала промоция в мола, защото всички мъже я приемат за секс играчка, защото не е събрала достатъчно харесвания в социалните мрежи, а другата, защото я боли за обществото, което бавно, но повсеместно се е опростачило, превърнало се е преди всичко в жалък консуматор и е усвоило до съвършенство умението да убива времето си.

Двете сестри така и не се засичат в кабинета на психотерапевта, но сякаш през цялото време и двете присъстват в него. Понякога Сузи звучи като Рая, понякога Рая звучи като Сузи и в това сякаш се крие противоречието на съвремието ни - нищо не е никога само бяло или само черно; живеем в ерата на сивото, в което всичко се претопява и на пръв поглед всички изглеждаме еднакви. Но само на пръв поглед.

Вгледайте се по-добре в Сузи и Рая.

Те имат какво да ви кажат.

След това се вгледайте в себе си.

И открийте разликите.

Дали ще бъдете на честотата на Сузи или на Рая.

Или това, което ще чувате ще бъде само шум.

1/1

Още постановки в София

Виж всички постановки в София