Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Тайни и загадки на "Тихия фронт" - истинските истории на големите български разузнавачи (I част)

НОВА КНИГА ОТ КНИГОМАНИЯ

"Тайни и загадки на "Тихия фронт" - истинските истории на големите български разузнавачи (I част)

Венелин Митев представя в книга живота на легенди като Радан Сарафов - агент на четири разузнавателни служби (откъс)

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

#КОЙ ще разледва, изобличи сега съществуващата консперативна и много много опасна 5-та колона на КГБ в лицето на т.н. рубладжии, предимно от завършилите в се-се-се-ре т.н. "закрити" катедри, деца и внуци на активните борци, на тези с пушка на рамо, те, тези са работещи в министерства, на високи позиции в НС, предприятия от ВПК, има ли някой от днешните ни служби, достоен и честен сега да работи по тези слуги на коминтерна и на мракобесието ни -> А дано, ама нада ли!?

Поклон на всички които са защитавали България и проклятие за тези които са я продавали ! Ако Съветската Армия не беше влезла в България ! България нямаше да Съществува , всички около нас щяха да я разпарчедисат , Румънци парче земя , Турци парче земя ,Сърби парче земя и Гърци парче земя !

....."Българските власти първоначално не реагират официално по никакъв начин, не правят постъпки за издирването и освобождаването му. Министър-председателят по онова време Вълко Червенков заявява по случая Пеньо Пенев: „Не можем заради бълхата да изгорим юргана. Трябва да държим сметка за нашите българо-турски отношения.“ В крайна сметка П. Пенев е разменен на ГКПП Капъкуле срещу 9 турски агенти в България – български граждани от турски произход, на 8 април 1964 година. (Договаряният десети е пожелал да остане в България и е осъден за шпионаж.) Когато напуска турската територия, турският граничен караул е построен и взема оръжието „за почест“. Изпратен е от Турция с военни почести, строен е целият караул".......... https://bg.wikipedia.org/wiki/ПеньоПенев(офицер)

Тодор Бояджиев сте го турили между тези разузнавачи?Та той е издънил един от най-успешните ни разузнавачи в САЩ.Стига сте го възхвалявали това прехвалено комунистче.

.....Хенрих Шпетер е единственият от петимата големи шпиони срещу България, разкрити в края на 60-те и началото на 70-те години и осъдени на смърт, чиято присъда не е изпълнена. Той е разменен за наш разузнавач. Шпетер служи на ЦРУ в продължение на 27 години. Задържан е два пъти от българското контраразузнаване. Както повечето шпиони и той се е надявал, че в случай на опасност ще бъде изведен от България. ЦРУ обаче не предприема никакви действия в тази посока.ДОСИЕ Хенрих Натан Шпетер, или Хелето, както го наричат приятелите му, е роден през 1921 г. в София. Произхожда ог богато еврейско семейство, преследвано през 40-те години на миналия век. Завършва френски колеж и знае четири езика - руски, френски, английски и немски. През 1944 г. става член на РМС, а по-късно и на БКП. Работи като преводач в съветската мисия към Съюзническата контролна комисия. От 1947 г. Шпетер работи в Дирекцията по печата, а по-късно в Радио София. През 1960 г. става научен сътрудник в икономическия институт на БАН...... https://drugi.dokumentite.com/art/delo-za-operativna-razrabotka-heleto-henrih-natan-shpeter-/82748

Поклон доземи на всички знайни и незнайни другари по оръжие и ум, работили на тихия фронт у нас и зад граница, за да я има България и да пребъде. Поклон.

Разузнаване след 1944г. България не е имала, то е било руско.

За съжаление днес държавата Б-я не е в български ръце съдейки п това, какво се случва около Македония. «Най-старата македонска емигрантска организация в света е Македонската патриотична организация, обединяваща емигрантите от Македония в САЩ и Канада. Всички членове на организацията, която е създадена през 1922 г., обаче винаги са били само и единствено с българско самосъзнание. През 1940 г. МПО издава един огромен труд, наречен Македонски алманах, който с всяка своя страница горещо защитава българския характер на Македония и българската национална идентичност на населението в тази област. Днес този алманах, издаден в САЩ преди 80 години, е сред най-силните доказателства за това, че македонската “нация” и македонския “език” не са нищо друго, освен съвременна фалшификация, извършена от комунистическите власти в доминираната от сърбите Югославия.» Тази книга я няма в националната ни библиотека. Защо ли, след като е убийствен аргумент срещу Македонистите?

По време на съветската окупация след 1044г. няма как да имаш самостоятелно разузнаване.

Тези, които ги изброявате са се пребоядисали на западни демократи и убедени врагове на русофилите като Плевнелиев, Иво Инджев, Александър Йорданов, Елена Поптодорова-кремчето, Паси и т.н списъкът е безкраен. Не бива да Ви учудва, защото по времето на соца "активните" станаха толкова много, че да се чудиш кои и къде са били фашистите. Сега пък станали демократи, хайде де.

stankow

Мъже, работили за България, в един кюп с майкопродавци, работили срещу родината си за пари ? Апологетика на предателството !

измежду тез "раззузнавачи" има поне един АБФК.:) Да беше описал и Авакум Захов, поне .. хахха. Добрият разузнавач служи най-малко на две разузнавателни централи В тази връзка, авторът е пропуснал, писателят Георги Марков.

Браво ! Намери се един честен Гражданин да напише това Увлекателно четиво където е написано геройските постъпки на Българи защитници на България ! Има и за предатели продали Българията на обикновения Българин и на труженика , проклет да е ! Тук по надолу пак се появяват разни не българи може би с Каракачански паспорти , които пак пишат глупости за хора които са си дали здравето и живота си , те не са били водени от някакви идеологии , за тях по-важно е Цялоста на България !

Към 77-първия коментиращ: Голяма част от завършилите в бившия СССР не сме никакви рубладжии и сме особено критично настроени към режима на Путин и неговите безобразия. Никога няма да забравим как ни предадоха Горбачов и Елцин! Как ни уволняваха новоизлюпените "демократи" или не можехме да си намерим работа по специалността. Типичен рубладжия е лицето Румен Овчаров и за нас е срамно въобще да споменава, че е завършил висше в СССР. Този тип осребри познанството си в максимална степен предавайки българските национални интереси и ограбвайки сънародниците си.

Да, четивото е добре написано и увлекателно. А дали сред изброените разузнавачи са и прототипите на Емил Боев и Авакум Захов? Не ми се вярва те да са изцяло художествена измислица.

Защо никой не коментира написаното за Г.М.Димитров? Искам да попитам тези, които казват че след 1944 г. не сме имали самостоятелно разузнаване, смятат ли, че сега имаме такова?

Добър въпрос.

Защо няма нищо за великия разузнавач Таско Арменков и неговите подвизи в Западен Берлин, а за подвизите на примитивното българско"разузнаване" може да прочетете в книгата на Маркус Волф

Календар