Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Писателят Александър Мануилов: Новата ни драматургия е изтикана в кьошето и не се подкрепя от театрите

СЪВРЕМЕННА СЦЕНА

Писателят Александър Мануилов: Новата ни драматургия е изтикана в кьошето и не се подкрепя от театрите

"Театралният живот, завещан ни от няколко предишни поколения, така е поставил нещата - ти можеш да "влезеш" в "храма", само ако си победител", споделя младият автор

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

С тези " пърформанси" и никому не понятни диалози кой да посещава безинтересни постановки? А никой не залага на куц кон!

Сашо Мануилов е супер готин! Много го харесвам!

Новата "драматургия не чини и 5 пари! А тоя реве, че не го харесвали...

Примитивните хора никога не могат да разберат големия творец! Затова Сашо Мануилов е по-известен по света, отколкото в България.

ни от победители. Обезкостиха Шекспир, Чехов. Няма авторски права - мъртвите не се бунтуват и не възразяват, не могат да бъдат и съавтори. Защо един театрален режисьор ще се съобразява с жив автор - достатъчно е да си глези актьорите и осакатява текста. Театърът, за разлика от киното, отдавна изнасилва класиката, защото е безплатна. Тя е само чернова за напъни, не е изключено и талантливи, но объркани. Все пак всичко е човешко достояние, освен зараждащата се нова смисленост. Новата драматургия умира всеки ден, с всеки акт, с всяко действие и противодействие. Тъпаци на вечеря с консервирани храни са всички зрители, а театругите отварят консервите с отварачка за бира. Псссст!

Висконти

Не виждам някой да реве. Човекът разказва какво са направили до момента, какво правят и какво можем да очакваме в близко време. С интерес ще посетя.

Календар