Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

На викингите дължим жанра фентъзи, ските и още много други придобивки

ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

На викингите дължим жанра фентъзи, ските и още много други придобивки

Митовете за тях са изкривили историческата истина

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Много неточности в тази статия, Еми Мирянска, слабо...

няма такива глупости като викинги и други подобни бели прадеди, питайте шведските политици, според тях най-доброто за скандинавците са черните мигранти, които ги обогатяват културно, кулинарно и научно...

И холерата.

Гледах три серии от този сериал и няма да повторя! Ужас! Толкова бруталност и жестокост, не мерси! Преди години започнах също някакъв сериал за викингите и след 2-3 серии просто не издържах! Не разбирам, какво идва да възпита у хора заснемането в най-малки детайли на такива зверства? Британците последните години станаха майстори на подобни сцени, явно им е в кръвта!

Teзи получовеци водени от варяжкия / киевски/ княз Светослав, подкупен от лукавите византийци, такива поражения са нанесли на България в края на първото хилядолетие, че триста години не сме могли да се възстановим и след това ставаме лесна плячка на турските орди.

Сериалът "Викинги" е много добре направен като сценография и актьорска игра, но противно на твърдението в статията, в него има доста исторически неточности. Основната е Рагнар Лотброк и Роло не са братя. Рагнар е "легендарна" личност в смисъл, че за него се знае от саги и легенди, но няма исторически данни, че е съществувал. Роло е историческа личност, първият херцог на Нормандия. Ако премем, че Рагнар е съществул, той е живял около 100 години преди Роло. Нормандия не е подарена на викингите, те са си я отвоювали от Франция и френският крал не е имал избор освен да узакони тяхното настаняване под формата на "подарък". Също така исторически събития, които са се случили в рамките на повече от 100 години в сериала са представени, че се случват в рамките на един живот. Хубаво би било авторът да проверява малко повече преди да прави твърдения.

Аз

Измислили ските преди 6000 години... Айде, холан... По това време ариите тъкмо са почнали да мигрират към Европа. Кви викинги по това време, че и ските да изобретяват...

На викингите дължим днешното недоразумение ресурсия.

Много исторически неточности има в статията! " Земеделие" в каменист район, в който лятото е 3 дни.... Апропо: За " викинги" се приема население в района на днешните Холандия и Дания! И не са " непобедими"- след непрекъсната смяна на лидерството във войните с шотландците постепенно населяват днешна Норвегия.

Календар