Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Минало несвършено: Мъгли и мръсен въздух мъчат софиянци и преди 80 години

СОФИЙСКИ ГРИЖИ

Минало несвършено: Мъгли и мръсен въздух мъчат софиянци и преди 80 години

И преди, и сега София е на благоволението на ветровете

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

не са причина за мръсния въздух в София,а горенето на дърва и въглища.Защо тогава увеличавате данъка за старите коли.Трябва да се купува и самолет за височайшите.София е била проектирана за около 200 хил.жители,без промишленост ,като административна столица на България.Тя е в котловина и се образуват мъгли,които трудно се разсейват.Затова немците са направили военно летище във Враждебна и са инсталирали система за кацане на самолетите в мъгла.

НЕ ГО ЛИ ЗНАЕ ФАНДЪКОВА ?! КАЖЕТЕ И ГО ! ЗАЩОТО ИЗНУДВАТ ХОРАТА ЗА ОЩЕ ДАНЪЦИ И САНКЦИИ !! Я ПО-ДОБРЕ ДА СИ ИДАТ , ИЛИ ДА НЕ ВСЯВАТ ПОВЕЧЕ РАЗДОРИ В НАСЕЛЕНИЕТО НА ТОЗИ ИЗМЪЧЕН ГРАД !!!

Интересно ми е колко ви плащат за такива фалшиви писаници, за да забравите, че децата ви дишат същия въздух.

Най-голямата мъка за софиянци са неспирния поток от селяндури. Няма ли кой да спре тези орди!?!

Защо бре,ти от къде си? И ти или твоите деди са от някъде другаде,защо не се изнесеш от София,като не ти изнася? Както те идват тук,защото в провинцията няма работа,така и ти може да заминеш за провинцията,там няма хора,няма строителство,няма коли,няма и работа,за пари да не говорим,отивай там...

нищо му нямаше на въздуха - преди да се напълни София с автотранспорт, най-вече трошки втора употреба. чак толкова ли за безпаметни ни смятате?

Доколкото си спомням, на дъното на Софийската котловина (под София) има залежи от въглища. А както е известно, те постоянно отделят газове, които при определени климатични условия остават на земята. Точно по тази причина архитектите на София (в миналото) са оставяли полета за продухване на София от въздушни потоци. Сега всичко е презастроено и няма възможност за продухване. Не автомобилите са проблема, а презастрояването.

Газифициране и забрана за ползване на твърдо гориво, това е решението. А за автомобилите, добър градски транспорт и такса за влизане в център(широк център), както и по-високи цени за паркиране.

дето не са помирисвали София преди 1980 година.

ГЕРБ пропагандата работи неуморно. Не са виновни билетите по 1.6 (които върнаха хиляди в колите им), не са виновни избирателите на Фандъкова от ромските махали, не са виновни и редовно получаваните от Италия боклуци, който се горят до София. НЕ! И преди 100 години е било така!

Как ще се елиминират праха и газовете от стотиците хиляди камиони и тирове които денонощно минават по магистралата пресичаща софийското поле

Абе дирчета, научете най-накрая книжовен и и граматически правилен български език. Спрете да подражават на циганите !!! "Преди 80 години" е минало свършено време. "мъчат" е сегашно време. По-зле сте от най-неграмотни циганин.

Преди 80 години в София не е имало и хиляда автомобила. Иначе впечатление прави, че и тогава са "решавали" проблема с комисии и безсмислени дребни мерки.

Чак сега ли шопето разбраха за мръсния въздух , още преди 30 години като се окчиш на билото на Герман се виждаше маранята из София идваща от кремиковци. Вожда да вземе да премести столицата в голяма кутловица та и ние давидим хайр от висока заплата , а не да седи у Баннкя ловното место на Т. Живков.

Кюмюр мъчи добитъка.ха.ха.ха

Днес е ясно времето, няма мъгла. Димът от горивото се чувства вечер. Би трябвало въздухът да е по-чист, но не е, благодарение на хилядите стари автомобили. Когато ми се налага да ходя пеш, предварително съставям маршрут през кои улици да мина, където трафикът не е много голям. Това удължава пътя и времето от т.А до т.Б, и не винаги е възможно.

Това е най-точният коментар.

Тех нема да ги брОиме

Тролчетата започват изречението си от полето за име, така лесно ще познаете кой е на щат и кой пише собствено мнение

Задръстиха София с високи сгради точно пред Витоша и , задръстихме реките с боклуци , изсекохме горите , внасяме и гориме боклуците на ьиьталия пък искаме чест въздух.Това леке министър на околната среда е абсолютен слагач. Тежко на децата и внуците ни .

Да се върнем 80 г назад за да проучим проблема е добре. но още по-добре е да надникнем как се е развил проблема у съседи. Например в Лондон или в Ню-Йорк преди 80г и днес особено в частта от законодателството! Като не ни стига акъл ,не е срамно да си стъпим на егото и да препишем от отличниците. Трябва да сме пълни глупаци ,ако и след още 80г за градовете ни пише същото като сега и като това преди 160г.

Искате да оправдаете Бездействието на Кметицата Фандъкова за чистотата на въздуха в София ,няма да го приема ! Фандъкова не трябваше да бъде Кмет на София този път ,1, 7 милиарда са в ръцете на Кметица Фандъкова с широки палци !

Приложените архивни снимки показват колко "мръсна" е била Сф... Още Гурко е нарекъл Сф град на мъглите. Но лайнарите, дето ни управляват и техните мекерета, хитро извъртат нещата и обвиняват точно мъглата. А ние пледираме против мръсотията! Да, мъглата помага да се задържи смога, но защо има боклуци и по улиците, и във въздуха? Защо има все повече бетон и асфалт и все по-малко зеленина? Изчезват дворовете, колите неимоверно нараснаха, а улиците си остават старите. Тротоарите потрошени и прашни, колите - по тях, къде да се денем ние? Хитрата кметица пак измисли как да богатеят - с наши пари ще купува и слага филтри на циганите, а колко време ще издържи един филтър и какво правим после? Пак ще купува?? Как ще сваля отработените и къде ще ги дява? А иначе не слиза от Мерцедеса...

Камиони разнасят кал от строежи, улиците не се мият, калта изсъхва, колите минават през нея и я разпрашават, това изобщо не се споменава. А циганите вероятно вече са измислили как да продават филтрите на скрап.

Освен архаичния език, простото и ясно обяснение, нищо друго не се е променило. Все едно пишат за днешната община, то май изглежда, че това си е същата община, щото не виждам да им е хрумнало нищо различно, от това на онези тогава. Комисия, застрояване, спиране на замърсителите, приказки, приказки и след сто години пак същото.

Тогава София в била по-красива и по-нормална за живеене. Колкото и да са обещавали спиране на презастрояването - то не е спряло. И днес имаме една бетонна гадост с минимални пространства . Грозотия За въздуха да не говорим - градовете ни са като газови камери. Апропо, съвременните мегаполиси имат обратна тенденция - въздуха им е много по-чист от онзи преди 80 или 50 години. А ние, с тия вагабонти на чело сме бетер Дака

Ако Топлофикация мине на топла минерална вода, която извира под София, дали нещо ще мръдне в печалбата й, пък и нашата? И няма да гори боклуци.

Проблема с неспирния поток на хора към София е проблем на държавата и трябва да се реши на национално ниво. Ключовата дума тук е препитание. След турското робство всеки е дошъл от някъде и се е заселил. Селата около градчето станаха квартали. Голямото предизвикателатво е как да трансформираш съвкупност от селца, ниви и селски пътища в севременен мегаполис с над 2 милиона жител. За това трябва много пари, акъл, морал и мислене в дългосрочна перспектива. Всичко това ни липсва в момента и дори не сме почнали да вървим в правилната посока.

Календар