Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Кварто Квартет": Честит Рожден ден, Моцарт!

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

"Кварто Квартет": Честит Рожден ден, Моцарт!

На рождения ден на великия композитор 27 януари "Кварто Квартет" и пианистът Димо Димов ви канят на музикален спектакъл от 19.00 часа в Зала "България"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Здравейте, Мария, Аз съм цигуларят-изпълнител на тази соната от Моцарт и ви уверявам, че оригинално упоменато от авторите Моцарт и Бетовен, техните сонати са за пиано и цигулка, а не обратното. Sonata for Piano and Violin No. 21 in E minor, K. 304 Поздрави и приятно слушане!

Здравейте, Не виждам автор на статията, затова не се обръщам лично. Чудесно е, че се отбелязва рождения ден на Моцарт и пишете за това, но от музикална гледна точка има определени неточности. Когато сонатата е за два инструмента (както в случая) музикалното правилно е първо да се напише солиращия инструмент (цигулка) и после съпровождащия - пиано. В България има доста музикални специалисти и предполагам никой няма да откаже предварителна консултация за такъв харесван сайт като вашия. Благодаря за интересните актуални събития, за които ни информирате!

Здравейте, отговорих и в друг коментар, но Ви уверявам и тук, че и Моцарт, и Бетовен пишат сонатите си за пиано и цигулка. Поздрави!

Календар