Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Калин Терзийски: Хората все повече ще живеят като социални насекоми

ОСОБЕНО МНЕНИЕ

Калин Терзийски: Хората все повече ще живеят като социални насекоми

За съжаление важността на всеки отделен човек, спрямо тази - на системата - стремително намалява. Както и индивидуалната свобода, смята писателят

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Супер. Много го харесвам.

Защо му лепнахте етикет,след като всички пият като смоци?

Някой виждал ли го е трезвен ?

тоест като него

Когато един лекар и писател или обратното не е разбрал, че смисълът е в самия живот и цинично го нарича "парче месо", не му остава нищо друго освен да се напие до смърт - разбирам го напълно. За по-задълбочен анализ на процесите се иска повече.

Муха винарка си Терзийски, но социалистическа, а не социална.

При демокрацията най-важна е системата и статуквото, хората не струват нищо.

Словоблудец и набеден интелектуалец....Щях да го пропусна, но впечатляващото словосъчетание "социални насекоми" кой знае колко време го е мислил и умувал за да блесне ме накара все пак да му се изакам на имиджа....

Този изрод е извратен ,дир съобразяваите се за кого пишете,ние сме европеиска страна,не руска кочина

Един нещастен пияница, който мрази всички овен себе си. Докогаа ще го лансирате и значи ли това, че и вие сте като него?

Този изрод е извратен ,дир съобразяваите се за кого пишете,ние сме европеиска страна,не руска кочина

Да ! За да съм успял художник трябва да съм гей. Да съм музикант, трябва да съм наркоман, примери дал господ... Да съм социален насеком-пияндурник трябва да съм Калин Терзийски. Нищо лично ... Ши сипя една водка...

така е от времето на римските галери и техните гребци, понякога е имало илюзии за повече свобода, като при Дон Кихот

Отделно умее да ги обясни просто и да даде примери. Очевидно от пиене не се поумнява, но не се и затъпява.

Засегна се народът, на "социални насекоми". Което от една страна е добре. Значи, че се усеща, малко.

Всъшност пияни насекоми, нощо като винарки ...

Всъшност пияни насекоми, нощо като винарки ...

Прав си Калине, особено интелектуалците. Като си спомня метаморфозата на Кафка и ........ Единственото противостояние е оръжието на пояса. В дива държава, живяла по идиотски канони, от 1945г насам, справедливостта трябва да се раздава като отношения към идиоти, крадци и престъпници.

Ще живеят като къртове, защото са поробени с фалшиви религии, фалшиви политици, ограничени знания, фейк култура, липса на желание да се самоусъвършенстват, симпатизират на животинско ниво мутракултуризъм.

тъпанар не съди за другите по себе си

Ти май се засегна, нещо. А?

С мъка изчитам седмичните му брътвежи във в-к"Галерия" Сега и тук. Жалки са опитите му за дълбоки философски съждения. В главата му е боза-смесица от анархизъм,сиромахомилство,антикомунизъм и неистово желание да бъде нерабран рицар на печалният образ.

ми не ги чети,щом ти е с мъка

Защо мнението на този пропаднал алкохолик трябва да ни интересува?!

като умен човек е казал някои неща, които, ако можеш да осмислиш, биха те подготвили, да си по-адекватен на бъдещето. Иначе, казано да си в час. Затуй.

Аз

Задължително е да си идиот, за да си алкохолик. За кой умен човек става въпрос?

Историята познава множество стойностни като хора алкохолици. Особено, в изкуството. Алкохолът е опит да компенсират повишената си чувствителност и осъзнатост, което значи осъзнатост и за простотиите, които редовият дебил трезвеник подминава без да забележи.

Да, вижте как знаете, мистър чърчил беше леко алкохолик и слабичък, иначе психопати като Вас нямаше да се вихрят по планетата за сметка на доста интелигентен Дрезден и Берлин.

Аз

Абе... може и да има някой, станал полезен ВЪПРЕКИ, че е бил алкохолик. Тос стана известен САМО И ЕДИНСТВЕНО щот бил алкохолик. Има известна разлика, струва ми се. Комай много голяма разлика...

човекът ще изчезне, за да остъпи място на цифрата , мислейки си, че цифрата ще го направи "безсмъртен" ! цялата работа е , защото някои про-светлени са си въобразили, че "трябва има смисъл" , защото "имането на смисъл" осмисля живота им... защото считат, че "трябва да има смисъл" ... а дали "има смисъл" ? една костенурка не търси "смисъл", но избутва до 300 години ... без да бърза за никъде ...

Мнозинството ще изчезнат и отстъпят, а едно малцинство ще се появи, ще настъпи и ще продължи.

Тествахте ли го за алкохол този преди да го цитирате?

Тестваха лулата на Шекспир(19 вида наркотици), но не се знае кой ги е пушил, а живота все още си е сцена, за всяко удоволствие се плаща и ............................ . Какъв Вие проблема? Какво се казва или кой и защо го казва? Като сбъркате свободата със свободия се връщате в първи клас, а той ви върнал до насекоми, не до АМЕБИ!

Тоя кой може да го понесе! Май той сам себе си не може?

По-добре недоволен(от себе си) човек, отколкото доволна (от себе си) свиня.

Изключително , с взор в бъдещето! Четиво за мислещи хора, а такива у нас май много няма. Още Шекспир е казал,че"целият свят е сцена" Поредният театър, изигран на световно ниво с тепърва изненадващи ни последици. Който гледа върха на обувките си не може да види облачето на хоризонта. И как това облаче може да сътвори ураган. На кого му пука, щом се е овъргалял в живуркането си и е доволен. Благодарим ти ,Калине, за достойното изказване.

Айде, сега, у нас ги нямало много, мислещите. Ще речеш, че някъде ги има, може би. Любопитен съм да знам къде. В Елизиум, да не би.

Защо изобщо се обръща внимание на това пропаднало пиянде, което не може да организира собствения си жалък животец, а философства нахалост и се прави на социолог?!

Ай стига вече с тоя ковид мовид... Така ли не разбрахте, че всичко беше само страх и паника?

Там е работата, че не "беше", а Е. Ще видиш как ще ни напънат със задължителните ваксини, срещу "ковида", който според тебе "беше".

Пълен идиот!

И тоя се пише писател!

Да, вярно е, по интелигентните организми и самата планета Земя виждат в този и по-голямата част от човечеството безполезни и паразитиращи изроди, точно както по-голямата от човечеството гледа на паразитите!

От всички интелектуалци дето се опитаха да кажат нещо по въпроса, единствен Калин успя да каже нещо съществено. Другото беше плява.

Това, че е алкохолик и че характерът му не е читав, съвсем, не означава, че е глупав. Не се лъжете, а се опитайте да се замислите върху казаното от него.

Ай спрете с тая зелена еуглена, бе...

Не съм от големите фенове на Калин Терзийски, но в този случай е много прав. И според мен това ще ни е посоката в живота за съжаление.

Тече процес на поляризация в човешкото общество - "дебилите", 80-те%, деградират "ударно" - свестните, 10-те%, "градират", "ударно". В Библията този момент е отразен като отделяне на зърното от плявата, на козите от овцете. Житейското напрежение, очевидно, се повиши и повишава в непозната досега степен и вече си зависИ кой на кой полюс "резонира".

Календар