Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Изкуствовед отрича да е имало картина на Джаксън Полък в колекцията на Чаушеску

КРИМИНАЛНО

Изкуствовед отрича да е имало картина на Джаксън Полък в колекцията на Чаушеску

В колекцията му липсва вкус към американското изкуство, особено пък абстрактен импресионизъм, заяви Адриан Буга

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Бай Ганьо не разбира нищо от изкуство но тука много Ганьовци са се изказали на асфалта! Аланколууу, 140 милиона е постигната за негова картина! Картината на Джексън Полак „No 5 1948” най-скъпа в света Вие ли сте по умни от американците, повече разбирате от техните специалисти ли??? Аре гледайте си там "изкуството" скаручките, момите и белите кончета на зелената трева... На светлинни години сте от разбиране какво е стойностно и кое не!

Имам поне дестина такива. Не предполагах, че са толкова скъпи. Някъде на тавана са. От сина ми, когато беше в детската градина.

Аре стига вече с тая мазаница! Продънихте ни ушите с тая изобразителна диария!

Явно някой се опитва да пробутва подкуп на европейската прокурорша.

Най-потресаващото от цялото изказване на този.... "изкуствовед" е изречението му:"...Джаксън Полък е рисувал абстрактен импресионизъм"... Това първо, ако беше коректно написано, щях да го приема (учила съм 4 години Изобразително изкуство и този беше един от авторите, на които трябваше да наблягаме в университета), ама не. Джаксън Полък никога не е бил импресионистите, а един от пионерите и основателите на течението "Абстрактен експресионизъм"... Толкова с познянията на този "изкуствовед "... Другия вариант е, да е станала грешка в превода, който редовно правят списвачите на дир.бг.... А за картината на Полък- всякакви свободни интерпретации са си интерпретации, защото за момента още се изследва и анализира самата картина и се прави справка в каталога от произведения на самия художник, като включва и доказани експерти по фалшификация на изкуство освен експертите, които се занимават в същността си, да проверят дали е оригинал, какво е платното, отговарят ли боите от онзи период и т.н. А дотогава, приказките са свободни съчинения.

Картината е фалшива. Някои твърдят, че струвала 50 млн. А министъра на МВР твърди, че струвала над 100 млн. Това ми напомня БГ филма "Кит", дето хванаха една цаца и докато информацията стигне до "горе" стана на кит.

Мисля,че най-скъпите картини в България, на Майстора, Златю Бояджиев,Вешин струват 50-100 хиляди. Ама 50-60 милиона е ужас!И то за нещо неразбираемо, и най-вероятно фалшификат!

И това ако не е драсканица какво е?

Като разбраха колко струва и корумпетата в България им блеснаха очите. Сега ще се окаже, че такава картина никога не е имало, докато тя незнайно как ще се появи в някой аукцион на запад а някой в БГ ще си пребере 50 милиона в джобчето.

Картина със сигурност е нямало, а виж някаква цапаница може и да е присъствала. Искам да съм авангарден, обаче децата рисуваха такива, преди да се научат да пишат, а някакви оценители са я милиониризирали.

Явно някой и е хвърлил мерака!? Иначе такава "акция" няма как да се разработи!! Скоро ще видим и "собственика"!!!!!

Толкова шум за една шляпаница. Чак па милиони струвала.

Календар