Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Идолът, който умря ненавършил 37, но ни остави 29 незабравими филмови роли

ЛЕГЕНДИ НА КИНОТО

Идолът, който умря ненавършил 37, но ни остави 29 незабравими филмови роли

100 години от рождението на Жерар Филип

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Разкажете за българските починали артисти какво пишете за френските психологически ли ни обработвате нека младите знаят за тях лека им пръст

Някъде четох, че е починал при снимане на филм в Африка.Заболява от малария....Кое е вярното?Да.Помня го в ,,Червено и черно", ,,Фанфан лалето" и ,,Пармиският манастир". Истински артист.

Има една книга "Докато въздъхнеш" от съпругата му Ан Филип, където тя разказва за съвместния им живот. Много приятно четиво. Та там тя разказва за болестта му. Починал е от рак на стомаха.

Гледал съм го във филмите " Фанфан лалето " и "Големиге маневри". Страхотен актьор. Може би е вярно че Господ прибира добрите рано при себе си.

Жерар Филип и Марчело Мастрояни бяха любимите актьори на майка ми. Визуално и двамата много приличат на баща ми на млади години.

Не го помня, но на снимките ми прилича на гей.

Каза Данчо Педала, както е известен във Факултето...

Един от великите, редом до Габен и Делон. Образите му са запомнящи се, с ярка индивидуалност, присъща на майсторите в тоя занаят. Ранната му смърт просто по-рано го постави на пиедестала, на който така и така щеше да бъде поставен, дори да беше живял и един век. За малкото си години на екрана и сцената, каза на зрители и критика онова, което други негови колеги казват за двойно, че и тройно повече години. Зрял и млад е съчетание, което не се среща често, затова е и толкова специален. Отделно от това, той е и най-обичаният от французите актьор, поради огромната лична харизма, която носи. Нито една роля не му е неприсъща, без значение от сложността на образа, който се налага да пресъздаде. Единственият актьор в света, погребан в костюма на Сид - легендарния испански рицар, обезсмъртен от хиляди легенди, трубадури и режисьори в Европа за последните 9 века. Както и един от малцината актьори, изпратени в последния си път не с плач, а с аплодисменти от присъстващите изпращачи, все едно е изиграл поредната си запомняща се роля, макар и последна по стечение на обстоятелствата...Жерар Филип.

Умрял млад. На 37. Най-вероятно от ваксина срещу Ковид. Нали сега така се казва за всеки, който умира без време?

четох малка биографична книжка за него с мото "Боговете, когото обичат, прибират го млад"

Имах щастието да гледам повечето от филмите му, както и на цялата плеяда от френски артисти, които не са между живите. Едва ли днес биха могли да пресъздадат тази настина феерия от образи. Съвременното кино, особено френското и италианското дегенерира, превърна се в едно непрекъснато насилие, без каквато и да била човечност, морал, чест и съвест. Явно духовността и християнските ценности са в процес на изчезване. Това не ще ни доведе до нищо добро.

старото европейско кино беше предимно драматизации на класически произведения с максимално придържане към оригинала.

Календар