Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Георги Господинов: Как най-тъжното място на света стана най-смъртоносното

КРИЗА НА ФОКУС

Георги Господинов: Как най-тъжното място на света стана най-смъртоносното

Изстреляхме се до първите места по смъртност от Ковид в света. Ние, които рядко сме били колективно първи по нещо. Всъщност не, били сме. Бяхме "най-тъжното място на света"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Абсолютно вярно! Жестоката истина!

гнусен сороски некадърен лайнар. тъжна е кравата дето тее изсрала!

Какво да кометираш дърдоренето на Господинов. Пълна еклектика. Разбира се да се хареса на Дойче Веле и Свободна Евразия. Достатъчно е да се подчертае , че там където БВП е висок и човекът е по-щастлив.

ЛЮБОВНИЯТ ЗАЕК))))))))))))))))))

Проблема е че българина мисли само за себе си! Това е положението, докато не му дойде лично до главата не презинава, дори и тогава може да не признае. Заграден в двора си, никой да не му гледа миризливия живот, тесногръд и завистлив той ще мине през всичко за да си угоди. Смъртните случай ще се удвоят това е сигурно. Тези мерки ще дадат резултат в смъртността след 2 месеца, ако всичката ракия и салата изчезнат от България. Уви няма да стане и броенето на жертвите ще продължи до лятото. Амин!

да ви го кажем, как да ви го кажем - не разбирате. И Шекспир да дойде, пак - глуха провинция и власт. Хора талантливи, вместо да пишат книги, ви казват очевидни неща, за да проумеете. Напусто.

Шапки долу пред мъдрата истина!

Видях, че първото изречение е гнусна лъжа и спрях да чета. Колкото и да проповядвате, България е около 30 място по смъртност от Ковид в света. Иначе е от първите места по обикновена ежедневна смъртност, но не и по Ковид. Българина по принцип е мрънкач, страхлив, мързелив и все някой да му е виновен. Беден бил, някой трябвало да го оправи, това било геноцид... Абе вие не знаете, че на практика живеете в една от най добрите страни за живот. Сравнявате страната с някаква реклама или с някаква измислица а не сте излизали по далеко от късогледското ви виждане. Страната е от най сигурните в света, имате достатъчно здравеопазване за това което давате, образование достъпно... Но тази измислица как сте жертви, как било ад...ми така избирате да си живеете живота, превръщате го в ад от тъпота, злоба, алчност, завист и омраза. А лъжите в матрялчето не съм ги и чел. Когато нещо започва с лъжа, няма как да бъде четено

Този е егати мърморещата бабичка. Типа човек, който не може да се справи с елемнтарни препятствия и после е тъжен и държавата и вселената му е виновна.

Само негативизъм в писанките на Г.Господинов. Заразата, явно не ти е силата. Виж и проумеи действителноста, реалния живот не е това което описваш, едва ли не че всичко знаеш, всичко си казал, но е нямало кой да те слуша. Замисли се колко си в час? Стои си в къщи и си пиши и не се набутваи в материя която не ти е много ясна.

....прочети до край и след това си изтрий малкия коментар.

Айде таз платена оплаквачка отново с този национален мазохизъм по поръчка... Платена щото точно за тия негативизми и представяне в черно на държави и народи като България го канят по разни хотели и курорти на семинари и прочие безумни схеми за заплащане. Вече го превърна в запазена марка да плюе родината и я залива с негативизъм. Това очакват и това е стоката, която се продава от България. Готови клишета, които тоя трябва само да потвърждава. Всички подобни типове цъкат с език и искат да са нещо смешно като Алексеевич и ако може да им се отвори парашута на нагласената "литература" дето никой не чете и няма и да прочете някога. Може ли в провалена държава да има непровален писател и ако сам си се навел какво очакваш?

До най-тъжното място превърнахте България вие господин Господинов и то единствено и само във вашите писания и може би глава. Заедно с дежурните пропагандатори на Дойче Веле от които нищо друго не може да виждаме освен хули. Къде беше ДВ когато бяха затворили страната и България беше от държавите с най-ниска смъртност?! Казваха ли тогва, Живота Глупако или хулеха мерките против разспротранието на зараза, защото това било края на демокрацията. Кога България и българите ще са достатъчно добри за да напишете нещо хубаво? Има ли добри примери в България които може да посочите за да може хората да следват или всичко е страшно и тъжно? Ние сме не нито велики нито скапаняци а нормални хора като всички останали със свояте палитра от качества. И държавата господин Господинов не е нещо извън Вас, вие сте също част от държавата, като всички останали.

Ако не можеш да разбереш кой е най - тъпия в една стая, то най - вероятно това си ти. Погледни сега колко минуси имаш и се замисли дали всъщност на теб ти е ясна материята или си поредния, който е само с фейсбук образование?

Поклон пред най-великия български писател, гениалния Георги Господинов!

В тези кръгове ако напишеш нещо хубаво за народи си и държавата си ще ти лепнат етикета на националист. А ти просто отразяваш реалноста защото тя не е само черна или само бяла. Много жалко. Много жалко. Точно тези хора които говорят за свобода на словото са всъщност починени на безгранично на една полит коректност и автоцензура.

Имат прилика в глъвътъ писателя и оня Йода

Браво! Мога само да допълня, че ако Г. Господинов или някой друг чувства, че живее на "Най-тъжното място на света", то да знае, че възприятието на света идва най-вече от собствените чувства и не света е тъжен, а той самия. За да промени това, трябва преди всичко да промени себе си, а не да прехвърля вината за тъжните си чувства върху другите.

Някой да обясни на Жоро, че във времето, когато махахме на тези от трубуните, човешкият живот се ценеше повече от сега. Хората може да не можеха да разказват вицове и да плюятпо властта, но имаха работа и спокойствие. Същият този Жоро и други като него квичаха за демокрация и свобода. Ами сега сме свободни! Скъсахме оковите на социализъма! Да дъвче асфалт тогава и да не се прави на по-умен отколкото е!

писателя на една чужда фондацийка, най обикновен разказвач на вицове за" либерални овчи ценности" с цел промивка на мозъци.Разбира се срещу подобаващ хонорар.

Да отричаш фактът,че 15-20 дни сме европейски първенци по смъртност от епидемията и мрем като мухи,е някакъв мазохизъм и кретенизъм.

на времето смисъла на културата бе да извиси и вдъхнови човека, а сега да го принизи колкото може повече

Айде,бе!Аз къде съм живял!?

Тези факти са динамични- да, но е постоянно желанието на тоз "писател" да намери негативното клише, за което се плаща на момента и да се прави на откривател на лошото и само лошото в живота у нас.

има една ирландска приказка за град Корк. Седял си един човек по пътя за града и до него спрял един пътник, който между другото го попитал - А какви са хората в Корк? Човекът на свой ред го попитал - А ти какъв си? Пътникът му отговорил- много съм тъжен и нещастен. Тогава местният му отвърнал - точно такива са хората в Корк.

Дай да видим една таблица от международен, престижен институт и кажи за коя дата да гледаме. Остналото са ЛЪЖИ

Как ли? Лесно. Като населението на това място винаги се опитват да се правят на тарикати и да прецакат нъредбите и държавата. Ей така.

Освен това списввача казва НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА, не в Европа както казваш ти

Бай Георги,тия които махаха навремето от Мавзолея,който бъки разруши малко или много мислеха за обикновения човек.Имахме образователна система която и ти си завършил.Имаше образование,а сега всичко е разруха и то тотална.Така ,че мишок вземи се скрий и не ръси простотии те си.Писна ми оная работа от интелектуалци като теб.

Напънах се да прочета 2 книги/до средата / и отидоха в коша. Има се за велик...ама не е. Не мога да си обясня кой му чете депресиращите писания. Да с и ги праща на "спонсорите" му и да не ни занимава със себе си …..

Ти май не четеш много, а?!?!

НЕ МОГА ДАЖЕ ДА ГО ФОРМУЛИРАМ ЗАЩО Е ТАКА, УСЕЩАМ ГО ИНТУИТИВНО, НО НЕ СИ МОЯ ЧОВЕК! НИТО ПИСАТЕЛ! ФАЛШИФ СИ МИ, ПРЕКАЛЕНО ПРЕХВАЛЕН СИ МИ, ВСЕ НА ВЪЛНАТА СИ МИ. НЕ, ИЗОБЩО НЕ МЕ КЕФИШ, СОРИ!

щом не ти харесва - това е в плюс за теб. Защото ако ти харесваше тай мърдичка, щеше да си като него, демек: провинциална мърморетка на целоживотна търтейска стипендия.

Ганьо никога не е виждал по-далеч от носа си. Защо сега да е различно? Ганьо, също така, най-обича да сере върху тия, които се опитват да го издърпат от калта, както добре показват коментарите тук.

Литературен запек,знаеш той ка съ напъва?

Не всеки е способен да оцени великия творец! Винаги ще има дребни умове, които да злословят срещу гениите!

Този пък сорошосерец кво кьори този да твори в тоалетната друго немой.

Велик в нищожеството си.

Аз като видях "Човекът, глупако", и се сетих за вица от соца, дето "моля другарката" обяснявала на децата в училище, как социализмът правел всичко в името и за благото на човека. Иванчо вдигнал ръка и казал: "Моля другарко, пък аз знам и кой е човекът" :P

Мисли на ГГ от дъното на една тоалетна.

Спонсорската литература е нагъл натрапник претендиращ да представя България пред света, но това е фалшификат!

Да знаеш, батка, че няма лоша реклама! По-добре вечно в устата на хората по света с черни и отрицателни статистики и рекорди, отколкото да спечелиш еднократно първо отборно място по математика в Шанхай! Гледай по-ведро, Титаник потъва, но за всинца ни има вода бол наоколо, ха-ха-ха!!!!!

Ами нали това е условието да го превеждат и награждават?

Календар