Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Философът Петер Слотердайк: В извънредно положение държавата сваля кадифените си ръкавици

ФИЛОСОФИЯ И ПОЛИТИКА

Философът Петер Слотердайк: В извънредно положение държавата сваля кадифените си ръкавици

Петер Слотердейк е смятан за един от най-противоречивите и същевременно най-влиятелни консервативни интелектуалци в немскоговорящия свят

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

и философите ги свалят.

Корона-мажоретка.

Мацко-у

Дебел дядка,фъфлещ усукани безсмислици... Такива ли ни трябват сега? Я една мотика!

Това ми напомня стар виц за Шаляпин. След представление се качва на файтон да се прибира в къщи и файтонджията го пита "Вие, господине, какво работите?" "Пея!" "Абе господине, ние всички пеем! Кажете хляба с какво си го изкарвате?" Та и тук "Вие, господине, като сте философ, какво работите?" "Приказвам безсмислици" и т.н. по вица.

Глупав човек

Започнах да чета това с нагласата, че ще срещна мнението на философ и до един момент изглеждаше така, но когато започна да ми развива теорията за държавата, отделена от хората, като поданици, които трябва да слушат и особено при репликата: "Че хората отново ще се чувстват свободни в излишни пътувания и шопинг капризи?", вече го сложих в категорията псевдо. Да използваш сложни думи и цитати от този и онзи не те прави философ. Няма как да е такъв човек, който има самодоволството да определи кое е излишно и кое не, респ. кое е свобода и кое не. Тая филокофия е много по-близка до Хитлер, камо ли до Кант. Ако това са съвременните философи, язък.

Банален и скучен като Георги Господинов. Със съжаление го казвам това последното, защото напоследък виждам колко предвидими, удобни, добре огладени и полирани са позициите му. Силно разочарование от него, но голяма работа де! Този професор в интервюто... И той си мисли само за задника. Чел книги...Защото си има средства, възрастен е и този начин на живот - на село, тишина и спокойствие - му харесва. Само че има хора, които трябва да работят, за да живеят и са млади просто - искат да имат що-годе нормален живот, свобода... Възрастните поставиха костеливата си ръка върху света. Пълни, тотални егоисти! И част от младите, вместо да правят секс и деца, се занимават с бяците и дядовците си. Не казвам да не ги обичат и уважават и пазят, но има нещо сбъркано в това - никой те ражда, само се обясняват в любов на бабите си.

у нас държавата няма кадифени ръкавици и затова няма кво да сваля! освен потниците от туземците щото нямат ризи!

тоя яко е изкукал..

заглавието разбрах и съм напълно съгласен с тезата - виждам го всеки ден напоследък. Останалото са творчесто-екзистенциални кризи на човек, който предпочита да пие вода... Повече не е нужно да се коментира.

Календар