Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Джеки Стоев: Първия ми игрален филм го засекретиха, а първия документален хем го наградиха, хем го забраниха

ИМЕНАТА НА БЪЛГАРСКОТО КИНО

Джеки Стоев: Първия ми игрален филм го засекретиха, а първия документален хем го наградиха, хем го забраниха

Според режисьора, "кучешките" имена на триото Джеки, Чарли и Джони, ги спасило да творят "извън системата"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.
Kenn1111

Тая мода не мина ли вече всеки да се прави на репресиран или цензуриран?Ми Шоушек е не лош филм но нищо особено това едното-така че затова са го давили кратко поради липса н зрителски интерес колкото до Разводите ми работих в едната история беше не лоша идея но също доста постна така че нито единия нито другия филм някой ги е забранявал цензурирал или......

Джеки, винаги ще бъдеш с комплекс за малоценност. Такава е орисията на такива като теб. За да направиш добро кино се иска талант, не само бърборене!

Много се дразня на такива уж цензурирани и репресирани1 Не им ли е срам, че в онова "лошо" тоталитарно време са си гледали кефа и са им давали грешни народни пари да си чешат крастата, като правят разни филмчета, които в повечето случаи са недоносчета! Сега пък се изкарват репресирани, което е много дразнещо! Престанете да им давате трибуна по медиите на тези шутове!

Да бъде издирен, разпитан и съден онзи забранил показването на този филм, Това е спарведливо Каква ли каква комунага е бил!

Дори да си уникален, не означава че си полезен.

бездарни алкохолни видни столични простаци))) Нито грам творчество,техническа немарливост... Винаги си задавам вьпроса, от кьде са взимали пари за да живеят? Маи че са били доста послушни и слуховити)

Хем "забранен" хем пуснат на екран и награден? Добре, нека това е някаква "конспирация" срешу филма, без да е ясно защо е била проведена. Но Защо 30 години по-късно това "чудо" на изкуството не е сензация сред публиката? Защо никой не се натиска да го гледа? Нали вече няма ценузура и конспирация? Не ви ли е минавало през ум, че може да не са ви пускали творението, просто защото не струва? ПС. Омръзна ми от връзкари и галеници на ония режим, които се опитват да минат за жертви.

малко джипси история с тези джеки и джони... но аз винаги съм имал разбиране към домашните любимци... не полайват, но по често те облизват откъм ъхастите под кръста, за да се харесат. това, те наричат "стил", а даже и "изкуство". което не мога да отрека. все пак, не всеки го може!

без да съм такъв знаменит "културист", като двамата от сценката.. ако днес направя филм за "колко дълга е ръката на щази, через меркел" и "как интернационализЪма разруши света", кой ще ми пусне филмите за излъчване? дойче веле? да не говорим кой ще ги спонсорира, защото истината няма нужда от соpос! :-)

Защо се дразните?! Такива са фактите, бе хора. "Нашият Шошканини" не е показван 37 години!

Защото никой не знае, че съществува такъв филм. Това е правила цензурата.

Хмм....нещо не ми се връзва...филма е направен и излъчван с 10 прожекции преди 89 година. После бил "скрит" (явно не е изтрит). Тази година се навършват 30 години от "демокрацията" и "свободата" - е кой режим е "крил" повече филма? Тоталитарния или "демократичния"?!

Първо да се извиня за повторението - нищо личностно, аз се обърках. Второ, съдейки по лайковете и дислайковете, аудиторията е изтеглен дипол. Който умее, се смее - пишеше "Технически авангард" едно време, а отдолу - вицове на чужди езици, а "Студентска трибуна" (или "Софийски ун-т") публикуваше новини от Катедра "Швейцрска филология". Цветът на нашата "златна" младеж по презумпция учеше в чужбина, а по-неблагородната й част покриваше критерии за успех, произход, бригадирство и со малко везе също се класираше, къде на лични, къде на държавни харчове. Брат ми, жена ми (бъдеща), кумецът, кумът (бъдещ) - все успяваха донякъде, някои се проваляха, други се женеха за рускини от Украйна и се шматкаха из Севастопол с полковници-тъстове. На един 8 декември милиционерите-офицери бяха посъветвани да станат задочници. Като им вдигнаха на ръце синята блиндирана Волга" пред ректората, те наскачаха и кандисаха ("Бащи и деца" - нихилисти). Другото за тоя Осми е в архивите. "Школата" стана Висша, Политбюро се разхождаше под цъфналите кестени, пълно с "технократи" като инж. Пеню Кирацов и "млади" като Митко Григоров. Очите зелени, устата хубава, Уест Сайд Стори и прочее мюзикали. Такива бяха времената, казват сега спсителите от ръжено-ечемичената смеска. Ахмед бен Бела (същият, дето сдаде властта сега) дойде да благодари за кораба "България", после дойде "Октомври '64" и цяла бъдеща синя София въздишаше по Льонка Илич - "какой чернобровый красавец", а наш Никита Сергеевич си остана с кукурузите в кино "Култура" на доглеждане. Минало бешело, сега на довършване, барабар с нацията. Но елитът остава с чест от младини. "Демократи - деца на активни борци" (с/у фашизма и капитализма) - имаше и такава формация през 90-те. А преди това - книга "Архивите говорят". Не всичките са изгоряли, май. А Правителствената болница дали ще стане детска? Щрак-щрак, посмейте пак - реплика на цензурата през 20-те (по Хр. С-ки). Земята на Ботев и Левски ... ама няма размирни песни из Балкана Централния. Алес гут - алес ам бестен! Проба с реге, бе хора софиянци ... Карай си колелото, Иване, насред Троянът. Професор Банан-Щерев, духай във флейтата, Ицко, танцувай с рози и си гледай късното потомство, Радое, Валери, спете без зло под камък, а ний - ний сме идиоти. Няма и кой да ти каже как ще ги стигаме тия-ония. Но Ирина Чмихова може и да знае, нашата Катерина Валенте й викахме, че има як глас и пее на много езици. Бате Гойко е велик, а вифаджиите имат висок порцион от едно време, опитвал съм им стола с доплащане. Ех, нема ли кой да палне плевнико на кмето ...В асансьорните шахти знаете ли как се разпространяват пожарите, та и Пожарникарят на Републиката вижда зор. Леви, леви, кръгом на 360 градуса! Ляв марш, Наш марш, Бей барабан, ама 150 000 000 са били 18-19 г. и толкова останаха сега. Боже, Царя храни! Бог спи ли ... И къде ми отиде коментарът, дето го бях повторил по невнимание?

Календар