Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Документален филм за пожара в букурещкия нощен клуб "Колектив" е първият румънски филм с две номинации за "Оскар"

ОСКАРИ И БАЛКАНИТЕ

Документален филм за пожара в букурещкия нощен клуб "Колектив" е първият румънски филм с две номинации за "Оскар"

Филмът ще се бори за статуетка за най-добър пълнометражен документален филм и най-добър интернационален филм на 26 април

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Миналата година македонския документален филм Медена Земя (Honeyland) стана първият филм в историята на оскарите който получи номинация в тези две категории. Дано румънците успеят да спечелят поне една статуетка а не както Медена земя нито една... В категория най-добър чуждестранен филм с право спечели Паразит но не е така и в категорията за пълнометражни документални филми. Там незаслужено спечели Американска фабрика зад който стоят Барак и Мишел Обама. Защо ли а? Ако ви е харесал "Колектив" а не сте гледали Медена Земя гледайте го. Това е шедьовър който вече е еталон за режисура и кинематография при документалните филми и ако за нещо трябва да бъдете сигурни то това е че този филм ще се изучава като задължителен от всички бъдещи славни имена на филмовото изкуство. Нищо от това което написах не е ни малко преувеличено.

Филм, който ТРЯБВА да се гледа! Филм, който показва че когато ИСКАМЕ, МОЖЕМ да постигнем и непостижимото. Филм,който отразява грозното лице на спекулата, корупцията и безчовечието. Филм-ШАМАР за здравеопазването. Гледайте и ще разберете защо!

Календар