Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Как да постигнем повече за по-малко усилия и време с метода на единственото нещо

НОВА КНИГА

Как да постигнем повече за по-малко усилия и време с метода на единственото нещо

Издателство "Хермес" пусна на книжния пазар бестселъра "Единственото нещо" от Гари Келър и Джей Папасън (откъс)

Гари Келър и Джей Папасън, корица (Снимка: Издателство "Хермес")

Издателска къща "Хермес" пусна на българския пазар нашумялата книга на Гари Келър и Джей Папасън - "Единственото нещо", в превод на Марина Огнянова.

Възможно ли е да постигнем повече за по-малко усилия и време?
Да! Ако усвоим метода на единственото нещо.

За книгата

Основател и председател на борда на най-голямата компания за недвижими имоти в света, Гари Келър споделя уникалния си начин на работа: "Свърши едно-единствено нещо, което е най-важно и което ще направи всичко друго по-лесно или ненужно". С помощта на графики и забавни истории той показва как да организираме максимално ефективно времето си, да оптимизираме начина си на работа и да подредим приоритетите си в работата и личния живот.

Вече стотици компании прилагат този лесeн и ефикасeн подход, за да повишат резултатите си. Той е помогнал на хиляди хора да изградят успешни кариери, да постигнат промяна в личен план и да се наслаждават на живота. Вие също може да се възползвате от метода, като с помощта на тази книга откриете вашето единствено нещо.

За Гари Келър

Още

Избрани цитати от "Речите, които промениха историята"

Избрани цитати от "Речите, които промениха историята"

Няколко години след като завършва колеж, Гари Келър вече е постигнал впечатляващи успехи като мениджър на търговски екип и стартира собствен бизнес. Финансовата криза почти го довежда до банкрут и той решава да направи генерална промяна. Две години по-късно неговата компания заема първо място по продажби на недвижими имоти в района на Остин, Тексас. След години на растеж и франчайзинг, компанията вече държи челна позиция в световен мащаб и има офиси на няколко континента.

Днес Келър се нарежда не само сред най-влиятелните лидери в сектора на недвижимите имоти, но и сред най-продаваните автори на бизнес и мотивационна литература. Благодарение на личната си аура, позитивно отношение и безотказно ноу-хау, Гари е търсен лектор и водещ на обучителни семинари. Той работи с мениджъри от различни нива и с техните екипи, помагайки им да получат невероятни резултати, като стесняват фокуса си до своето единствено нещо.

Още

Бестселърът "Истини и митове за успеха" от Ерик Баркър излезе на български език (откъс)

Бестселърът "Истини и митове за успеха" от Ерик Баркър излезе на български език (откъс)

Ето какво разказва Гари Келър за важните уроци, които е научил през годините, и за полезните съвети, които е описал в "Единственото нещо".

Откъс от "Единственото нещо"

Заемете се с нещо малко
След като всички разполагаме с един и същ брой часове в денонощието, защо някои хора свършват много повече неща от други? Как правят повече, постигат повече, печелят повече, притежават повече? Ако времето е валутата на успеха, тогава защо някои могат да вземат повече жетони от други? Отговорът е, че в същността си подходът им се състои в това да достигнат до същността на нещата. Заемат се с нещо малко.

Още

Харизмата - дар или инструмент за манипулация

Харизмата - дар или инструмент за манипулация

Когато искате възможно най-добрия шанс да постигнете нещо, подходът ви винаги трябва да е един и същ. Заемете се с нещо малко.

Това означава да пренебрегнете всички неща, които бихте могли да направите, и да свършите онова, което наистина трябва да свършите. Означава да признаете, че не всички неща са еднакво важни, и да идентифицирате най-важните. Това е надежден начин да свържете това, което правите, с това, което искате. Да осъзнаете, че необикновените резултати са пряко свързани с това доколко ще ограничите вашия фокус.

Още

Как да трансформираме скучния си и безсмислен живот в живот, изпълнен с радост

Как да трансформираме скучния си и безсмислен живот в живот, изпълнен с радост

За да извлечете максимума от работата и живота си, трябва да се съсредоточите върху нещо колкото се може по-малко. Повечето хора мислят точно обратното. Те смятат, че големият успех отнема много време и е сложен. В резултат на това техните графици и списъци със задачи са претоварени и неизпълними. Успехът започва да им изглежда недостижим и се примиряват с нещо по-малко. Те не знаят, че големият успех идва, когато правим малко неща добре, затова затъват в опити да вършат твърде много неща и в крайна сметка постигат твърде малко. С времето те снижават очакванията си, изоставят мечтите си и животът им става безличен. Но очакванията далеч не са това, което трябва да намалите.

Още

Психология за всеки ден: "Силата на навиците" вече е на книжния пазар

Психология за всеки ден: "Силата на навиците" вече е на книжния пазар

Разполагате с определено количество време и енергия, затова ако се разпрострете на широко, те не достигат. Искате да постигнете много, но това на практика не изисква да добавите нещо, а да махнете. Трябва да вършите по-малко неща с по-голям ефект, вместо да правите повече неща с незадоволителен резултат. Проблемът с опитите да се справите с твърде много неща се изразява в това, че дори когато тези опити се увенчаят с успех, натрупването на още и още работа в живота ви, без да се откажете от нещо, влече след себе си негативи: пропуснати крайни срокове, разочароващи резултати, много стрес, дълги часове работа, недостатъчно сън, лош начин на хранене, липса на движение и пропуснати моменти със семейството и приятелите. И всичко в името на цел, която е много по-леснопостижима, отколкото можете да си представите.

Фокусирането върху малкото е прост и ефективен подход с изключителни резултати. Той действа безотказно през цялото време, навсякъде и във всички области. Защо? Защото има само една цел - да те доведе до крайната цел.

Когато свиете фокуса до възможния предел, вие стигате до Единственото нещо. Ето това е идеята.   

Б.р.: Публикуваме откъса със съгласието на Издателска къща "Хермес".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Самодивите слязоха в София, за да разказват приказки

Премиерата на етно-фентъзито "Лунно цвете" потопи гостите в забравената мистика на нашите предци

100 години от рождението на Итало Калвино отбелязват есенните „Литературни срещи“ по време на Cinelibri

"Литературни срещи есен 2023: 100 години от рождението на Итало Калвино" ни очаква на 15 октомври от 17:00 до 21:00 ч. в Casa Libri

10 заглавия от испански автори, в които ще се влюбите

Запознайте се с творчеството на разнообразни и вълнуващи писатели, родени на едно от най-красивите парчета земя на Иберийския полуостров - Испания

Ето кои са номинираните за наградите на "Перото"

За девети път Литературен клуб "Перото" и Национален център за книгата - НДК ще връчат своите награди

„Нощ на литературата": Откъси от 21 европейски заглавия ще се четат в 16 населени места в България

Целта на инициативата на Чешките центрове по света е да запознае публиката със съвременната европейска поезия и проза чрез четения на откъси от известни личности на нестандартни за литературата места - "читателски гнезда"