Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Нора Ампова и нейните "Времеви портали"

КАТО КОСМИЧЕСКИ ЧАСТИЦИ

Нора Ампова и нейните "Времеви портали"

Изложбата от Little Bird Place (София) гостува в галерия Ларго (Варна) по време на форума за съвременно изкуство във Варна: БУНА от 20 май до 28 май 2023

Нора Ампова, "Краят на бурята" (Източник: Little Bird Place)

Още

"Пълно вътрешно отражение" от Нора Ампова

"Пълно вътрешно отражение" от Нора Ампова

За нас е огромна радост и чест, че галерия Little Bird Place ще е част от първото издание на БУНА: Форум за съвременно изкуство Варна.

Нашият местен домакин ще е галерия Ларго, където в рамките на фестивала, Little Bird Place ще представи самостоятелната изложба на Нора Ампова: ВРЕМЕВИ ПОРТАЛИ.

Little Bird Place/Галерия Ларго

Още

"Спасение има" от Николай Ангелов-Гари - в Арт Галерия "Ларго"

"Спасение има" от Николай Ангелов-Гари - в Арт Галерия "Ларго"

"В тази изложба съм събрала картини, създадени през последните три години. Първоначално, вдъхновението ми бе провокирано от пандемичната обстановка, която ме прикани да се вгледам по-надълбоко в екзистенциалните въпроси, витаещи около нас. Главните истории са за човека, природата и дигиталните пространства, в които сме и не сме.

В процеса на създаване на произведенията използвах колажна техника и изграждах малки проекти на хартия. Това бе начална посока, за да мога най-ясно да изведа граничността като водещ елемент в композициите. Постепенно тези колажи се превърнаха в големи формати картини и се образува серия от живописни произведения. Те си комуникират едно с друго, но и предоставят на зрителя възможността да воайорства и пътува чрез тях.

ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ е изложба за съзерцанието, самотата, но и за желанието да бъдем на много места едновременно, подобно на космически частици, движещи се със скоростта на светлината."

Нора Ампова

Нора Ампова, "Минерален допир" (Източник: Little Bird Place)

Нора Ампова (1989 г., София) е визуален артист, базиран между София и Женева. Характерен подход в живописта й e откровеността, а проектите й често имат социална насоченост. В картините си Нора създава един свой сюрреалистичен свят, който е едновременно личен, но и приканващ зрителите, лесно да се намерят и разпознаят в него.

Постоянните пътувания на Нора между България и Швейцария/Франция, майчинството, и житейските промените в личен план на авторката през последните години, имат пряко отражение и върху творчеството й, което зададе нова посока в темите на последните й проекти.

Още

Драго Дочев и "Шкафът на имагинерното" в Арт галерия "Ларго"

Драго Дочев и "Шкафът на имагинерното" в Арт галерия "Ларго"

Първата самостоятелна изложба на Нора в Little Bird Place беше "Пълно вътрешно отражение" през 2021, а от 2022 г. тя стана и официално артист на галерията. Колаборацията ни с Нора е изключително успешна и съвместното ни гостуване на Буна е поредният проект, с който искаме за заявим връзката на галерията с художничката.

Little Bird Place е софийска галерия за съвременно изкуство, създадена през 2019 г. от Росен Узунов (собственик и основател) и Антоанета Куик (арт мениджър и куратор). Това е единствената галерия в страната с конкретен тематичен фокус - модерно и съвременно изкуство, посветено на природата, биологичния свят и екологията.

Нора Ампова, "Басейна светлина" (Източник: Little Bird Place)

Самостоятелна изложба на Нора Ампова Little Bird Place (София) гостува в галерия Ларго (Варна) по време на форума за съвременно изкуство във Варна: БУНА от 20 май до 28 май 2023

Изложбата се открива на 20 май от 18:30 ч. в Нощта на галериите - Варна 2023, и ще продължи до края на БУНА - 28 май 2023.

Към събитието във Facebook

Куратор: Антоанета Куик

Още

Представяне на каталог на Любен Домозетски в Little Bird Place

Представяне на каталог на Любен Домозетски в Little Bird Place

Още

 Поп-ъп изложба събира 16 автори от програмата на галерия Little Bird Place

Поп-ъп изложба събира 16 автори от програмата на галерия Little Bird Place

Още

"Събуждането на града" в Арт Галерия Ларго

"Събуждането на града" в Арт Галерия Ларго

Още

Художникът Закари Логан - за първи път в България в Галерия Little Bird Place

Художникът Закари Логан - за първи път в България в Галерия Little Bird Place

 

 

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Изложба, включваща шедьоври от италианския музей Каподимонте, се открива в Лувъра

Най-голямата експозиция в света, посветена на италианския Ренесанс, може да бъде разгледана през следващите шест месеца, до януари следващата година. Освен творби от колекцията на италианския музей, са представени и произведения, съхранявани в Лувъра

Художничката Франсоаз Жило почина на 101-годишна възраст в Ню Йорк

Художничката е известна с бурната си любовна връзка с Пабло Пикасо

Деликатна нежност и съвършенство от Григор Велев

Изложбата е от 7 юни до 27 юни 2023 г. в Галерия "ЛИК"

Изложба от сто рисунки на Георг Базелиц се открива във виенския музей "Албертина"

Базелиц е позволил на "Албертина" и на музея "Морган лайбръри" в Ню Йорк да си изберат по петдесет творби от личната му колекция. От 7 юни до 17 декември в "Албертина" са изложени 100-те дарени работи от художника

Вълнуващ "Ауфтакт" от Яна Лозева

Изложбата е от 8 юни до 28 октомври 2023 в Къща музей "Вера Недкова"

Стенопис, витраж и мозайка: монументално - кавалетно

Изложбата е от 9 до 29 юни 2023 г. в Галерия СБХ, "Шипка" 6