Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Михаела Лакова: "Liminal recollection...between memory and reality"

ХОЛОГРАМИ

Михаела Лакова: "Liminal recollection...between memory and reality"

Откриване: 11 юли, 19:00 - 21:30 часа

Михаела Лакова (Източник: mlakova.org)

От 11 до 18 юли в галерия Depoo, София ще бъде представен новият проект на Михаела Лакова, продуциран от Фондация ДА Лаб в рамките на платформата e-valuation 2.0 "Стойност-Ценност".

Проект "e-valuation 2.0 (Стойност-Ценност)" се реализира с подкрепата на Столична общинa.

Михаела Лакова (Източник: mlakova.org)

Мисията на платформата е стимулиране и продуциране на автори в областта на дигиталните изкуства и тяхното представяне, с цел развитие и популяризиране на съвременни форми на изкуство, създадено с дигитални медии и технологии.

Още

Изложба Metascape на Петко Танчев в галерия Depoo

Изложба Metascape на Петко Танчев в галерия Depoo

Във второто издание на платформата през 2022 бяха селектирани проектите на Михаела Лакова и Петко Танчев, които получават стипендия за продукция и съдействие от екипа на фондация ДА ЛАБ за създаването на новите произведения.

Новите проекти се представят като самостоятелни изложби в софийската галерия Depoo на ул. Врабча 12.

"Liminal recollection...between memory and reality" изследва холограми дигитални и аналогови, холограмата е форма на изобразяване, която позволява записването и възпроизвеждането на илюзорни триизмерни образи с помощта на лазерна светлина. Основен принцип на холограмата е "Частта съдържа цялото и цялото се съдържа в Частта".

Михаела разглежда холограмата извън добре познатото и комерсиално приложение и как това изразно средство може да служи с художествена цел манипулирайки пространство и образ.

Съдържанието на холограмата използва персонализиран аватар, статуи и релефи от древен Египет както и абстрактни образи като естествено продължение на проучването и свързано с изтриването на паметта и damnatio memoriae - латински израз, който в буквалния си превод означава "осъден на забрава".

Още

 Галерия Depoo представя Неизбежно възприятие от Александър Лазарков

Галерия Depoo представя Неизбежно възприятие от Александър Лазарков

Михаела Лакова (1987, София) е визуален артист и изследовател, която работи м/у София и Ротердам. Работата й включва видео и инсталации, а темите, които изследва са изтриването и паметта. Завършила е бакалавърска степен по Сценичен и екранен дизайн в НАТФИЗ (2011) и магистърска степен по дизайн и комуникации от Института Пиет Цварт, Ротердам (2014).

Михаела Лакова (Източник: mlakova.org)

Избраните групови изложби включват: "Altered Voices" галерия Доза, София; TENT Cinema, Ротердам; Rosa Stern Space, Мюнхен; "Дигитална естетика", +359 gallery; Digital Art Festival, Goethe Institut; Sofia Art Week, Æther; Art Meets Radical Openness, Линц; "What remains", Грац; Radical Networks, Ню Йорк; Medialab Prado, Мадрид; ZK /U, Берлин и Lydgallerit, Пиксел фестивал, Берген.

"e-valuation (Стойност-Ценност)" е платформа, насочена към насърчаване и развитие на артисти в областта на дигиталните изкуства. Заглавието на платформата е препратка към смисъла на понятията "стойност" и "ценност", в техническия и естетически контекст на цифровите медии и изследва възможностите безличните стойности на средата да се трансформират в обществено значими ценности. Търси се какво има значение за авторите, избрали дигиталните форми за артистична изява и как те отговарят на темите и предизвикателствата в "новата нормалност", както наричаме настоящия период на пандемия.

Още

"Свободно движение" на Юлиана Хичева в галерия Depoo

"Свободно движение" на Юлиана Хичева в галерия Depoo

Още

RED/ЧЕРВЕНО/ - гореща експозиция на 12 художници в Галерия АРОСИТА & галерия Depoo

RED/ЧЕРВЕНО/ - гореща експозиция на 12 художници в Галерия АРОСИТА & галерия Depoo

Още

Линии на живот от Калина Терзиева в Галерия Depoo

Линии на живот от Калина Терзиева в Галерия Depoo

Още

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова  в Галерия Depoo

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова в Галерия Depoo

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Антон Камбарев представя творчески изделия, вдъхновени от историята на изкуството

Експозицията ще бъде открита на 26 август в 18:30 часа в HAVA art place в Капана - квартал на творческите индустрии, Пловдив

Призрачните героини на Здравка Василева в "Женственост"

Изложбата е от 11 до 30 август 2022 г. в Галерия "Ларго"

Андриан Бекяров и "Когато времето спря"

Изложбата живопис е от 11-ти август до 07-ми септември 2022 г. в Арт Галерия Le Papillon

Визуалната артистка Мишел Фунг от Хонконг подреди свои творби във Варна

Изложбата "Добре дошли в Полута!" може да се разгледа до 27 август в Градската художествена галерия на Варна

"Oмагьосаната душа" на световнопризнатия художник Мартин Джачков превзема Пловдив

Експозицията може да бъде видяна от 8 до 31 август пред бившата сграда на БНБ на ул. "Райко Даскалов", а след това 19 септември до 2 октомври на алеята до фонтан "Деметра" в Цар Симеоновата градина

Изчезнала творба на Банкси, рисувана върху стената на Западния бряг, се появи изненадващо в галерия в Тел Авив

Преместването на рисунката, изобразяваща плъх с прашка повдига етични въпроси за премахването на творбата от оригиналното й място