Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Връчването на наградите "Web Report" - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Връчването на наградите "Web Report" - сред акцентите в НДК тази седмица

impressio представя събитията в Двореца за периода: 10 -16 юни 2019 г.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos/Колаж: Dir.bg

Събитията в НДК
(10 - 16 юни 2019)

10 юни  (понеделник)

На 10 юни между 19:00 и 21:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена книгата "Предверието и дредния кат".

11 юни (вторник)

"Хуманоптер" (Снимка: НДК)

Световен театър в София идва в Театър Азарян с избрани спектакли от световната сцена. На 11 юни от 19:00 часа в Театър Азарян ще гостува "Хуманоптер". В "Хуманоптер" (нещо между човек и насекомо) младият жонгльор и режисьор Клеман Дазен поставя едно мини общество от седем жонгльори, между които непрекъснато се хвърлят във въздуха топки. Свободно летящи и падащи, те създават внушителен образ, на фона на който човешкото тяло изглежда особено уязвимо. Повторението на действието до абсурд и до виртуозност е движещата сила в това необичайно представление. То предлага алегоричен образ на представите за работа, успех, продуктивност и ефикасност. С "Хуманоптер" Клеман Дазен преоткрива жонглирането за танцовата сцена.

На 11 юни от 11:00 до 14:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще се проведе затворено събитие.

 

Още

Stand up комедията "Ники говори за книги" с премиера в Литературен клуб "Перото"

Stand up комедията "Ники говори за книги" с премиера в Литературен клуб "Перото"

Смехът и забавлението идват в Литературен клуб "Перото" с Ники Станоев и неговото стендъп комеди "Ники говори за книги". От сцената на "Перото" актьорът ще провокира, обяснява, но най-вече разсмива и забавлява. За разликата между първата любов и първата книга, митът от ползите от четенето, разберете на 11 юни от 20:00 ч. в "Перото".

12 юни  (сряда)

Министерство на културата организира дискусия за обсъждане на Стратегията за развитие на културата 2019-2029 в зала 8 между 10:00 ч. и 18:00 ч.

"Глухарче", Културен център "Онасис", Гърция (Снимка: НДК)

Световен театър в София ще бъде в Театър Азарян и на 12 юни от 19:00 ч. с танцовия спектакъл "Глухарче". "Глухарче" е първата съвместна работа на Ханес Ланголф и Ермира Горо, дългогодишни танцьори в световноизвестната британска компания DV8 PhysicalTheatre. Тук те споделят общото си желание да създадат вълнуващо представление в пространството между реалността и метафората, силно свързано с живота.

Издателство "Жанет 45" ще представи новата книга "Дарът" на Невена Митрополитска в Клуб 1 на 12 юни между 18:30 и 20:30 часа. Каква следа оставяме? На какво сме готови, за да постигнем целта си? Какво бихме пожертвали, за да сме в мир със себе си? Две двойки, чиито пътища не би трябвало да се пресекат - различно социално положение, образование, среда. Общото помежду им - мечтата за дете. Тя ги изправя един срещу друг в най-важната битка в живота им.

В сряда /12 юни/ от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл" Народно читалище "Г.С. Раковски 1927" ще представи Годишен концерт на балетна и танцова школа "Бусер"

13 юни  (четвъртък)

Шести световен конгрес на информационните агенции ви очаква на 13 и 14 юни в зали 3 и 10. Участие ще вземат медийни лидери от над 100 държави, водещи журналисти от 5 континента. В програмата е предвидена дискусия за бъдещето на новините. Организатори са БТА и Световният Съвет на информационните агенции.

В четвъртък /13 юни/ от 09:00 часа в зала 7 на НДК ще се проведе конференцията Мост към бизнеса: Многообразие и включване на пазара на труда. Какви са бариерите пред включването на уязвими групи на пазара на труда у нас? Как Франция приоритизира темата "многообразие и включване" и какви са ползите за над 3800 компании, членуващи в френската Charte de la diversité?, са част от темите, които са фокуса на конференцията.

На 13 юни от 18:00 часа в зала 2 на НДК, БТА ще изнесе свой концерт.

  Снимка: Shutterstock / Колаж: Dir.bg

Още

Web Report раздава награди за чиста журналистика

Web Report раздава награди за чиста журналистика днес

За втора поредна година най-големият български web портал Dir.bg организира конкурса Web Report, за да извади на показ качествената, почтена и отговорна журналистика у нас.

Денят е 13 юни /четвъртък/, началото е от 19:00 часа, а домакин отново е Литературен клуб "Перото".

14 юни  (петък)

От 14 до 16 юни в зала 8 ще се проведе конгрес на Българската асоциация по медицинска онкология.

Темата за бъдещето на новините ще бъде водеща на Шестия световен конгрес на информационните агенции. Очаква се да присъстват представители на големи информационни агенции, телевизии и вестници от близо 150 държави. Събитието ще се проведе на 14 юни между 09:30 ч. и 17:00 ч. в зали 3 и 10.

В петък /14 юни/ между 18:30 и 20:30 часа в Литературен клуб "Перото" ще се проведе литературно събитие на издателство "Парадокс".

Още

Цикъл клавирни концерти "Майстори на пианото" за любителите на класическата музика в НДК

Цикъл клавирни концерти "Майстори на пианото" за любителите на класическата музика в НДК

Българският пианист Иван Янъков ще представи произведения от новия си албум, включващ творби на Лист и Стравински на 14 юни от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл". Концертът му е част от серията клавирни рецитали със заглавие "Майстори на пианото".

15 юни (събота)

В събота /15 юни/ фондация "Работилница за граждански инициативи" организира състезание, което ще се проведе в зала 6 на НДК.

Участниците в детския литературен конкурс "Искри" ще проведат подготовка с музикални инструменти по повод награждаването на конкурса. Репетициите ще се осъществят в събота /15 юни/ в интервала 14:00-18:00 ч. в Литературен клуб "Перото".

Отново на 15 юни в Литературен клуб "Перото" ще се проведе затворено събитие между 20:00 и 22:00 ч.

В клуб 1 на 15 юни ще бъде организирано корпоративно събитие между 17:30 и 20:30 ч.

Балет и танцов театър "Коломбина" ще представи нов спектакъл на 15 юни от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл" - "Пътешествието на Коломбина".

16 юни  (неделя)

В неделя /16 юни/ в зала 1 на НДК ще се проведе заседание на 49 конгрес на БСП.

Най-добрите учители по йога ще отбележат заедно Международния ден на йога - 16 юни. В зали 3, 3.1, 3.2 и 10 на НДК ще бъдат демонстрирани практики за всички заинтересовани от йога. Началото е от 10:00 до 18:00 часа, а входът е свободен и всички желаещи ще могат да посещават различните събития през целия ден.

"Чайка" по Чехов, режисьор Иван Добчев (Снимка: НДК)

Театър Азарян ще посрещне софийската премиера на спектакъла "Чайка" по Чехов. На 16 юни от 19:00 часа едни от най-популярните актьори в българските кино и театър - Асен Блатечки и Койна Русева, ще си партнират, за да представят новия прочит на  "Чайка". След почти три десетилетия, режисьорът Иван Добчев се връща към пиесата  "Чайка", която по неговите думи "може да се възприема и като символно изображение на думата "театър". Сюжетът се развива в четири действия и режисьорът се придържа към мнението на Чехов, че това е комедия.

Още

Месец на фотографията с изложбата "Фотоакадемика" в НДК

Месец на фотографията с изложбата "Фотоакадемика" в НДК

Между 08:00 и 12:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще се проведе официално награждаване на отличените деца, участвали в литературния конкурс "Искри". Събитието ще се проведе на 16 юни.

На 16 юни /неделя/ между 11:00 и 17:00 часа ще бъде излъчено на живо предаването на БНТ "Библиотеката" в Литературен клуб "Перото".

20-ото издание на ежегодния преглед на българската фотография "Фотоакадемика" продължава в НДК. Всеки ден до 20 юни от 11:00 ч. до 19:00 ч. на Полуетаж Запад може да разгледате впечатляващите фотографии от юбилейното издание на националния конкурс.

Ученици от 15 училища по изкуства в цялата страна се включиха със свои произведения в Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн. Може да разгледате творбите всеки ден до 20 юни между 11:00 ч. и 19:00 ч. в Арт галерия и зала 8 на НДК.  

Коментирай 0

1/1

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos/Колаж: Dir.bg

"Хуманоптер" (Снимка: НДК)

"Глухарче", Културен център "Онасис", Гърция (Снимка: НДК)

"Чайка" по Чехов, режисьор Иван Добчев (Снимка: НДК)

Снимка: Shutterstock / Колаж: Dir.bg

Календар

Препоръчваме ви

Уникалният филм "Пещерата" за тайна подземна болница в Сирия, гледайте онлайн

Копродукцията между Сирия, Дания, Германия, САЩ и Катар на сирийския режисьор Ферас Фаяд освен номинацията за "Оскар" и множество световни отличия, взе наградата и за най-добър документален филм на 24-тия СФФ

В "Убежище" братята Хавиер и Карлос Бардем са посланици в Антарктида

Филмът на режисьора Алваро Лонгория, представен от София Филм Фест, разказва за един от най-запазените райони в света, застрашен от унищожение

"Извинявайте, че не ви намерихме" - затрогваща семейна история от майстора на драмата Кен Лоуч

Вижте какво още можете да гледате днес от програмата на 24-ия София Филм Фест - ЛЯТО

"Нашата машина на времето" с 5 международни награди за най-добър документален филм тази вечер в Дома на киното

Гледайте още "Можеш ли да убиваш" на Иван Ничев, както и увлекателната история на Флоренц Папас "Отворена врата" онлайн

Националната библиотека с атрактивна програма за 170 години от рождението на Иван Вазов

На 9 юли пред сградата ще има видео мапинг "Зад кулисите на "Под игото" - изложба с илюстрации от първото издание на романа от 1894 г. и изпълнения на дамския хор "Морфова-Прокопова"

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

Непосредствено след церемонията на Платформата А6 (НДК) ще бъде излъчен филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император"