Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Връчването на наградите Web Report - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Връчването на наградите Web Report - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя културните събития в Двореца за периода: 14 - 20 май 2018

НДК (Снимка: НДК)

15 май /вторник/

Концертът на ретро сензацията Postmodern Jukebox на музикалния гений Скот Брадли на 15 май (вторник)от 20:00часа в зала 1 на НДК, е чакан с нетърпение от многобройните почитатели на легендарната формация у нас. На концерта Scott Bradlee`s Postmodern Jukeboxв зала 1отновоще видим едни от най-ярките звезди във вечно обновяващия се състав на формацията на ретро гения Брадли.

Връчването на наградите на първия конкурс за чиста журналистика Web Report ще се проведе в Литературен клуб "Перото" на 15 май от 19:00 часа

Основната цел на конкурса, иницииран по идея на Dir.bg и Innovation Starter в стратегическо партньорство с НДК е да покаже, че създаването на добро съдържание в българския уеб и от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата. Неговите инициатори се стремят да открият и насърчат онези журналисти и автори, които пишат с перо и сърце и проверяват с достоверни източници информацията си, не обслужват лични, корпоративни или политически интереси, както и задължително търсят всички факти и гледни точки към едно събитие. Мисията на този конкурс е да извади на показ процеса на създаване на качествена, почтена и отговорна журналистика у нас.

16 май /сряда/

Концерт-спектакълът на Танцова школа "Flava Hоuse" е на 16 май от 19:30 ч. в зала 11 (кино "Люмиер Лидл"). Участниците в спектакъла ще представят различните стилове на уличните танци и ще ни покажат, че стрийт културата отдавна е в България и вече е начин на живот за много хора и най-вече за младото поколение.

17 май /четвъртък/

Още

"Собибор" - филм за единственото успешно бягство от концлагер

"Собибор" - филм за единственото успешно бягство от концлагер

Единственият лагер на смъртта "Собибор", от който успешно са избягали концлагеристи, е тема на новия руски художествен филм със същото име, който ще има българска премиера на 17 май от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл", както и още две ексклузивни прожекции на 19 и 20 май. България е част от световната премиера на филма - след Полша, Русия и САЩ и преди Германия и Израел. "Собибор" е режисьорският дебют на популярния руски актьор Константин Хабенски.

18 май /петък/

Концертът на детски фолклорен ансамбъл "Хоп-Троп" към Народно читалище "Пенчо Славейков - 1921" - София, е на 18 май (петък) от 18:00 часа в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл"). Детският фолклорен ансамбъл "Хоп-Троп" е създаден през 1996 г., а участниците в него пресъздават с много любов и емоция българския фолклор от всички райони на страната ни. Фолклорната формация е печелила и редица престижни награди на фестивали у нас и в чужбина.

 

Още

София хартиен арт фест отново гостува на НДК

София хартиен арт фест отново гостува на НДК

На 18 май (петък) от 18:00 часа на церемония в мраморно фоайе на НДК ще бъдат връчени наградите на София хартиен арт фест 2018. Международното жури ще обяви наградените автори в присъствието на десетки артисти от цял свят, участващи в Конгреса на Световната асоциация на авторите, работещи с хартия (IAPMA), който ще се проведе в периода 16-20 май в рамките на София хартиен арт фест.

От 16:00 часа на 18 май на полуетаж - запад в НДК, където е наредена водещата експозиция на София хартиен арт фест - "Минало. Настояще. Бъдеще", представяща произведения, свързани с българското културно наследство с дълбок духовен прочит, ще започнат творчески работилници.

19 май /събота/

Концертът Камен Донев представя: македонски песни ви очаква на 19 май (събота) от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. Обичаният от публиката актьор, режисьор, драматург и хореограф Камен Донев е поканил да се включат в неговия нов спектакъл "Македонски песни" и Ева Перчемлиева - Тъканова, Криста, Александра Борисова, Елена Кокорска, Галя Кокорска, Милена Караджова, Петър Миланов, Димитър Тишев, Стоян Янкулов - Стунджи, Людмил Стойнев и Кирил Добрев. В свое телевизионно интервю наскоро Камен Донев сподели, че е подбрал специално за новия си спектакъл 20 хубави, но сравнително по-слабо известни за широката публика песни.

Представянето на книгата "Избрана поезия" на испанския писател Виктор Ботас /изд. "Проксима-РП"/ ще се състои в Литературен клуб "Перото" на 19 май от 18:30 часа.

 20 май /неделя/

Уникална наслада за сетивата ще поднесат на публиката в зала 1 на НДК на 20 май от 19:00 часа блестящите гласове на звездите на Музикалния театър. Фееричният концерт - спектакъл "Пролетен оперетен бал" ще ви накара да почувствате полъха на нежните южни аромати. Неувяхващата оперетна класика, вихрените танци и пролетните гласове ще ви омаят и дарят с искряща радост и възторг от възродената природа и щастливите мигове на съприкосновение с красотата на музиката, която ще звучи на този специален концерт.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Джурасик свят Господство" на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

От утре, 2 юли, до края на септември, работното време на фестивала ще е от 9:00 до 21:00 часа, без почивен ден

Пламен Карталов: Нашите артисти пеят и под дъжда

Трети летен фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет на сцената в Панчарево

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"

Шаржове на най-известния руския политически карикатурист Сергей Елкин – на всички дигитални платформи на БНР

Първата карикатура за кризата в България, събра няколко хиляди преглеждания

Анника Липсиус и диалогът на формите

Откриването е на 20 юни, 17.00 часа, изложбата ще продължи до 30 юни 2022 г.