Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Връчването на наградите Web Report - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Връчването на наградите Web Report - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя културните събития в Двореца за периода: 14 - 20 май 2018

НДК (Снимка: НДК)

15 май /вторник/

Концертът на ретро сензацията Postmodern Jukebox на музикалния гений Скот Брадли на 15 май (вторник)от 20:00часа в зала 1 на НДК, е чакан с нетърпение от многобройните почитатели на легендарната формация у нас. На концерта Scott Bradlee`s Postmodern Jukeboxв зала 1отновоще видим едни от най-ярките звезди във вечно обновяващия се състав на формацията на ретро гения Брадли.

Връчването на наградите на първия конкурс за чиста журналистика Web Report ще се проведе в Литературен клуб "Перото" на 15 май от 19:00 часа

Основната цел на конкурса, иницииран по идея на Dir.bg и Innovation Starter в стратегическо партньорство с НДК е да покаже, че създаването на добро съдържание в българския уеб и от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата. Неговите инициатори се стремят да открият и насърчат онези журналисти и автори, които пишат с перо и сърце и проверяват с достоверни източници информацията си, не обслужват лични, корпоративни или политически интереси, както и задължително търсят всички факти и гледни точки към едно събитие. Мисията на този конкурс е да извади на показ процеса на създаване на качествена, почтена и отговорна журналистика у нас.

16 май /сряда/

Концерт-спектакълът на Танцова школа "Flava Hоuse" е на 16 май от 19:30 ч. в зала 11 (кино "Люмиер Лидл"). Участниците в спектакъла ще представят различните стилове на уличните танци и ще ни покажат, че стрийт културата отдавна е в България и вече е начин на живот за много хора и най-вече за младото поколение.

17 май /четвъртък/

Още

"Собибор" - филм за единственото успешно бягство от концлагер

"Собибор" - филм за единственото успешно бягство от концлагер

Единственият лагер на смъртта "Собибор", от който успешно са избягали концлагеристи, е тема на новия руски художествен филм със същото име, който ще има българска премиера на 17 май от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл", както и още две ексклузивни прожекции на 19 и 20 май. България е част от световната премиера на филма - след Полша, Русия и САЩ и преди Германия и Израел. "Собибор" е режисьорският дебют на популярния руски актьор Константин Хабенски.

18 май /петък/

Концертът на детски фолклорен ансамбъл "Хоп-Троп" към Народно читалище "Пенчо Славейков - 1921" - София, е на 18 май (петък) от 18:00 часа в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл"). Детският фолклорен ансамбъл "Хоп-Троп" е създаден през 1996 г., а участниците в него пресъздават с много любов и емоция българския фолклор от всички райони на страната ни. Фолклорната формация е печелила и редица престижни награди на фестивали у нас и в чужбина.

 

Още

София хартиен арт фест отново гостува на НДК

София хартиен арт фест отново гостува на НДК

На 18 май (петък) от 18:00 часа на церемония в мраморно фоайе на НДК ще бъдат връчени наградите на София хартиен арт фест 2018. Международното жури ще обяви наградените автори в присъствието на десетки артисти от цял свят, участващи в Конгреса на Световната асоциация на авторите, работещи с хартия (IAPMA), който ще се проведе в периода 16-20 май в рамките на София хартиен арт фест.

От 16:00 часа на 18 май на полуетаж - запад в НДК, където е наредена водещата експозиция на София хартиен арт фест - "Минало. Настояще. Бъдеще", представяща произведения, свързани с българското културно наследство с дълбок духовен прочит, ще започнат творчески работилници.

19 май /събота/

Концертът Камен Донев представя: македонски песни ви очаква на 19 май (събота) от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. Обичаният от публиката актьор, режисьор, драматург и хореограф Камен Донев е поканил да се включат в неговия нов спектакъл "Македонски песни" и Ева Перчемлиева - Тъканова, Криста, Александра Борисова, Елена Кокорска, Галя Кокорска, Милена Караджова, Петър Миланов, Димитър Тишев, Стоян Янкулов - Стунджи, Людмил Стойнев и Кирил Добрев. В свое телевизионно интервю наскоро Камен Донев сподели, че е подбрал специално за новия си спектакъл 20 хубави, но сравнително по-слабо известни за широката публика песни.

Представянето на книгата "Избрана поезия" на испанския писател Виктор Ботас /изд. "Проксима-РП"/ ще се състои в Литературен клуб "Перото" на 19 май от 18:30 часа.

 20 май /неделя/

Уникална наслада за сетивата ще поднесат на публиката в зала 1 на НДК на 20 май от 19:00 часа блестящите гласове на звездите на Музикалния театър. Фееричният концерт - спектакъл "Пролетен оперетен бал" ще ви накара да почувствате полъха на нежните южни аромати. Неувяхващата оперетна класика, вихрените танци и пролетните гласове ще ви омаят и дарят с искряща радост и възторг от възродената природа и щастливите мигове на съприкосновение с красотата на музиката, която ще звучи на този специален концерт.

Календар

Препоръчваме ви

"Черното пиле" на Мариус Куркински с представление №100

С моноспектакъла на 19 април 2019 г. в зала 1 на НДК отбелязваме 100 години от рождението на Николай Хайтов

Видео промотира Пловдив като "Европейска столица на културата за 2019"

Вижте новия клип, представящ първата българска европейска столица на културата

Големият грузински бас Паата Бурчуладзе пее в зала "България"

Той ще изнесе концерт със Софийска филхармония под палката на маестро Найден Тодоров

"Акага" отбелязват 27 години на сцена

Юбилейният концерт ще се състои на 9 октомври в зала 1 на НДК

Стефан Диомов с фотоизложба и филм за "Магията на фиордите и северните бели нощи"

Маестрото откри четвъртата си изложба в Бургас, като този път е посветана на екзотичното му пътуване по Скандинавия

"ДО РЕ МИ в пелени" и "МУЗИЧКО в света на музиката" за децата на Видин

Старозагорската опера кани най-малките зрители на две незабравими музикални приключения по време на Летните вечери на операта и балета - Баба Вида 2018