Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Спомен за НЛО, звездите на България и Новогодишният музикален фестивал сред акцeнтите в НДК

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Спомен за НЛО, звездите на България и Новогодишният музикален фестивал сред акцeнтите в НДК

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 16-22 декември

На 20 декември от 20:00 часа в зала 1 на НДК ще състои концерт-спектакъл "Спомен НЛО", който ще обедини най-качествените музикални и комедийни произведения на легендарната формация НЛО

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
16-22 ДЕКЕМВРИ

До 1 януари 2020 г. посетителите в НДК ще могат да разгледат Фото-изложбата по случай 33 години Новогодишен музикален фестивал. Експозицията ще бъде разположена на вход А4 в НДК, а посетителите могат да я видят всеки ден до началото на следващата година.

16 декември - понеделник

- Най-обичаните изпълнители и групи като Орлин Горанов, Кристина Димитрова, "Сигнал", Роси Кирилова, "Трамвай № 5", Мими Иванова, Христо Кидиков, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов, Стефка Берова се обединяват, за да създадат празник на българската музика с концерт "Звездите на България". На 16 декември от 20:00 ч. зала 1 на НДК ще бъде разтърсена от над 30 вечни хита, сред които "Светът е за двама" "Може би", "Боса по асфалта", "Детски спомен", "Усмивката", "Да те жадувам" и много други.

- Тази година отбелязваме 90 години от рождението на големия оперен певец Николай Гяуров - един от най-големите оперни изпълнители, оставил ярка следа в програмата на Новогодишния музикален фестивал през годините. В тази връзка организаторите на фестивала в лицето на НДК предвиждат редица събития в негова чест. На 16 декември от 17:00 ч. в зала 4 на НДК ще се проведе среща - разговор за Гяуров, а от 18:30 ч. в кино "Люмиер Лидл" ще прозвучи концертен запис на операта от Верди "Атила".

- Клавирен рецитал на виртуозната Антонина Бонева и младия пианист Теодор Пазов ще представи обичаните от всички балади на Фредерик Шопен на 16 декември от 19:00 часа в зала 9. Концертът следва линията зададена в тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал, а именно да среща на една сцена млади таланти, редом до утвърдени вече имена.

- В зала 10 на НДК на 16 декември между 10:00 и 13:00 ч. ще се проведе първата дискусия от кампанията на "24 часа" под наслов "Карай умно, стигни жив".

- Книгата "Човешкият цирк и Крикор Азарян" на Димитър Стайков ще бъде представена в Литературен клуб "Перото" на 16 декември от 16:00 ч. Книгата е изследване на живота и творчеството на големия режисьор между бреговете на различни жанрове. Наред с тълкуването на неговите спектакли, за първи път се представят интимните спомени и размисли на Азарян за събития и срещи, моделирали отношението му към света и другите. Те са важни за изясняване на стила и методологията на режисьора.

- Още една книга в същия ден /16 декември/ от 18:30 ч. ще бъде представена в Литературен клуб "Перото" - "Субективно XXв. Победа на безсилието" с автор проф. Захарий Кръстев. В представянето ще участват доктор Любомир Канов и професор д-р Росен Коларов.

- На 16 декември 2019 г. от 18:30 часа издателство "Фама" ще представи мемоарната книга на професора по медицина Захарий Кръстев "Субективно ХХ век. Победата на безсилието". Събитието ще се проведе в Литературен клуб "Перото", а в представянето ще участват доктор Любомир Канов и професор д-р Росен Коларов.

17 декември - вторник

Още

Балетът "Дон Кихот" на Старозагорската опера на сцената на зала 1 на НДК на 17 декември

Балетът "Дон Кихот" на Старозагорската опера на сцената на зала 1 на НДК на 17 декември

- На 17 декември от 19:00 ч. в зала 1 на НДК ще се насладим заедно на едно от знаковите събитията в златната селекция на Новогодишен Музикален Фестивал - НМФ - балета "Дон Кихот" със солисти Яна Саленко - примабалерина на Щатсбалет Берлин и гост-солиста в Кралската опера "Ковънт Гардън и Мариинския театър - Мариан Валтер.

- Награди "Полицай на годината" ще бъдат раздадени в зала 6 на НДК на 17 декември от 11:00 ч.

- "Чамкория" със Захари Бахаров и адаптацията на водещия режисьор Явор Гърдев, по едноименния роман на Милен Русков ви очаква на 17 декември от 19:30 часа в Театър Азарян.

- Затворено събитие между 17:30 и 20:30 ч. ще се проведе в Литературен клуб "Перото" на 17 декември.

- Вокална група "Смехоранчетата" ще сътворят истинско "Коледно вълшебство" в кино "Люмиер Лидл" на 17 декември от 18:30 ч. В събитието ще участват Rada Dance School и Балетно студио "Красимира Колдамова".

- Още едно коледно събитие ще зарадва деца и възрастни в кино "Люмиер Лидл" на 17 декември от 11:30 часа, когато 98 Начално училище "Св. Св. Кирил и Методийй" ще представи коледен спектакъл.

18 декември - сряда

- За четвърта поредна година, най-добрите стендъп комедианти в страната ще излязат на една сцена с любимите си шеги, за да отпразнуваме четвъртия рожден ден на първия и единствен Комеди Клуб в България. На 18 декември от 20:00 ч. зала 1 на НДК ще посрещне Иван Кирков, Александър Деянски, Петя Кюпова, Васил Ножаров и още много други, които ще създадат едно невероятно смешно шоу.

- Отпразнувайте наближаващите празници с коледния концерт на ПИМ-ПАМ, който ще се състои в Театър Азарян на 18 декември от 18:30 ч. В програмата на събитието са включени песни с музика на незабравимия композитор Борис Карадимчев по коледни текстове на известни български поети, както и популярни европейски и американски коледни песни, аранжирани за детския хор.

- Новаторският проект на Tango Cats "Feel the passion" ще вдъхнат ново и различно звучене към страстния стил на тангото. На 18 декември от 19:00 ч. в Литературен клуб "Перото" триото ще изпълни музикални пиеси на Астор Пиацола, Карлос Гардел и Ричард Галиано.

Още

"A Better Life" на Ива Свещарова, Вили Прагер и Мартин Щиферман - първо в София

"A Better Life" на Ива Свещарова, Вили Прагер и Мартин Щиферман - първо в София

- На 18 и 19 декември от 19.30 ч. в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс, зрителите в София първи ще могат да се насладят на най-новия международен проект на хореографите Ива Свещарова и Вили Прагер "A better life", по който те работят съвместно с танцова компания MS Schrittmacher. A Better Life е създаден след проучване от последната година на миграционни модели на възрастни германски граждани, установили се в България, и млади българи, преместили се да учат и работят в Германия. То е артистичен коментар върху вечната мечта за по-добър живот.

Още

23 събития ви очакват на Новогодишния музикален фестивал в НДК

23 събития ви очакват на Новогодишния музикален фестивал в НДК

- На 18 декември от 20:00 часа в кино "Люмиер Лидл" един от най-добрите ни джаз пианисти Живко Петров ще представи пред своите почитатели последния си албум "Ten". Събитието, е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал и финал на турнето, което Живко стартира в началото на лятото, представяйки албума в различни градове. Албумът "Ten" е естествено продължение на линията, която пианистът задава в "After 4" - дебютният му солов албум, но, докато в първия прави поклон пред великите класици, тук музиката е "на кръстопът" между джаз и поп похватите, като последните две пиеси са отново класически.

19 декември - четвъртък

- Традиционният фестивал на ръчноизработените неща "Хендмейд фест" ще донесе още коледно настроение в Национален дворец на културата. Между 19 и 22 декември на полуетажи "Изток" и "Запад" посетителите в Двореца ще имат възможност да се потопят в истинска коледна приказка.

- Медицински университет София ще отличи най-добрия "Студент на годината" на церемония, която ще се проведе на 19 декември от 17:30 ч. в Литературен клуб "Перото".

- Kоледният концерт на Детски хор на БНР - "Бяла Коледа" ще зарадва деца и възрастни в кино "Люмиер Лидл" на 19 декември от 19:00 ч. Любимите коледни песни от европейски и български композитори ще прозвучат в изпълнения на талантливите деца от детския хор на БНР.

20 декември - петък

Още

Димитър Стоянович и Катерина Евро пред Impressio за "Спомен НЛО"

Димитър Стоянович и Катерина Евро пред Impressio за "Спомен НЛО"

- На 20 декември от 20:00 часа в зала 1 на НДК ще състои концерт-спектакъл "Спомен НЛО", който ще обедини най-качествените музикални и комедийни произведения на легендарната формация НЛО в актуална драматургична конструкция. В спектакъла ще участват Георги Мамалев, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев , Антон Радичев и други популярни актьори, свързани с историята на известната музикална група, впоследствие и телевизионно предаване.

- Новогодишен музикален фестивал предлага серия от събития от програмата, които са насочени към деца. За пръв път в годината на своя 115 юбилей възпитаниците на НМУ "Л. Пипков" ще свирят за своите връстници в рамките на фестивала. Събитието ще се проведе на 20 декември от 17:00 ч. в зала 6 на НДК и ще премине под наслов "Деца свирят за деца".

- 22-годишният пианист Фидоси Керчев ще изнесе самостоятелен клавирен рецитал в рубриката на Новогодишния музикален фестивал, посветена на младите таланти "Имена от бъдещето". С брилянтна виртуозност Керчев ще представи произведения на Бетовен, Лист и Мусоргски на 20 декември от 19:00 ч. в зала 9 на НДК.

- Затворено събитие от 21:30 ч. ще се проведе в Литературен клуб "Перото" на 20 декември.

- Спектакълът "Тотална щета" с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще можете да видите на 20 декември от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Пътешествие преди Коледа! Балет и танцов театър "Коломбина" ще представи второто, празнично издание на "Пътешествието на Коломбина" на 20 декември от 19:00 ч. в кино "Люмиер Лидл". Спектакълът е обогатен с коледни случки и вълшебства и е част от програмата на Новогодишен музикален фестивал.

21 декември - събота

Още

Красимира Стоянова с концертно изпълнение на "Евгений Онегин" в НДК

Красимира Стоянова с концертно изпълнение на "Евгений Онегин" в НДК

- Голямата дама на оперната сцена - сопраното Красимира Стоянова ще блести на сцената на зала 1 на 21 декември от 19:00 ч. в концертното изпълнение на операта "Евгений Онегин" от Чайковски. Тя ще изпълни партията на Татяна, редом с талантливите си колеги: Атанас Младенов, баритон в партията на Евгений Онегин; Михаил Михайлов тенор и лауреат на редица оперни конкурси като Ленский; мецосопраното Виолета Радомирска (Олга), която през настоящия сезон дебютира на сцената на Миланската скала, както и Петър Найденов (Гремин), който според музикалните критици е един от най-вълнуващите певци от младото поколение баси на световната оперна сцена.

- На сцената на Театър Азарян първото в София театрално представление изцяло на английски език #LOVESOFIA по сборника с разкази #LIVEFROMSOFIA, ще разведе зрителите на една нетипична разходка из столицата, разкривайки култовите софийски персонажи и техните завладяващи истории. Представлението ще се играе на 21 декември от 18:00 ч.

Още

Кои всъщност са "истинските" софиянци, разберете в #LOVESOFIA

Кои всъщност са "истинските" софиянци, разберете в #LOVESOFIA

- Книгата "Годишникъ" на дясната платформа "Консерваторъ" ще бъде представена в Литературен клуб "Перото" на 21 декември от 18:30 ч. Тази година авторите са още повече от миналогодишното издание - 34 автора в разнообразни обзорни и аналитични материали. Засегнатите теми са от всички сфери на политиката, обществото и културата. Освен обзорни теми, в Годишникъ 2019 може да намерите и ценни теоритични разработки за политиката и обществения фокус.

- Коледен концерт в кино "Люмиер Лидл" ще изнесат учениците от НЧ "Г. С. Раковски" на 21 декември от 12:00 ч.

- Документален филм посветен на 90 години от рождението на Николай Гяуров ще бъде прожектиран в кино "Люмиер Лидл" на 21 декември от 17:00 ч. Входът за посетители е свободен.

22 декември - неделя

- Един от най-известните класически оркестри в света ще посети страната ни по повод 25-та годишнина на радиото. Classic FM радио ще отпразнува 25-тия си рожден ден с тържествен концерт на Vienna Mozart Orchestra. Един от най-известните класически оркестри в света ще зарадва българската публика на 22 декември в зала 1 на НДК от 20:00 ч., по повод годишнината на единственото радио за класическа музика в страната и на Балканите.

Още

Боян Магьосника

Боян Магьосника

- Боян Арсов ще бъде Сехизмундо в постановката "Животът е сън" на 22 декември от 16:00 часа в Театър Азарян. Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?

- Концерт "В нощта на Коледа", представен от НЧ "Петър Берон 1926" ще бъде представен в кино "Люмиер Лидл" на 22 декември от 13:00 ч.

- Запис на спектакъла "АИДА - операта на Верди" ще бъде прожектиран в кино "Люмиер Лидл" на 22 декември от 17:00 ч. като част от програмата на Новогодишен музикален фестивал. Солисти са Мария Киара, Лучано Павароти, Гена Димитрова, Николай Гяуров, Хуан Понс, Паата Бурчуладзе. Участват Хор и оркестър на Ла Скала Милано. Диригенти е Лорин Маазел, а режисьор - Лука Ронкони.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Кастор. Портрети на неизвестното" се завръща в "Топлоцентрала" на 6 и 7 април

В първата вечер е предвидено представлението да бъде последвано от дебат на тема "Утопиите и антиутопиите за човешкото бъдеще"

"Два Дома": уникален арменски танцов спектакъл в София

Събитието и на 29 април 2023 г. от 18:30 ч. в ДК Искър /парк Дружба/. Концерт-спектакълът е под егидата на Н. Пр. Г-н Армен Едигарян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

На този празник - 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - Биг бендът ще посвети един от най-обичаните си проекти "Биг бенд джаз академия", даващ път на млади и изявени музиканти и певци на сцената

Наградите ИКАР 2023 ще бъдат връчени в Свeтовния ден на театъра 27 март

Събитието по традиция ще се проведе в Народен театър "Иван Вазов"

"Вкусът на Африка" завладява Столичната библиотека в концептуален концерт на 22 март

Фокусът на второто мултикултурно събитие от "Заслушай се" са новите светове, които разкриват книгите и музиката

"Полет отвътре": Български музиканти свирят в памет на Румен Тосков и Васил Пармаков

Събитието е на 23 март в Софийската градска художествена галерия