Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Силно българско присъствие в концерта "The World of Video Game Music"

СЕЗОН 2017/18

Силно българско присъствие в концерта "The World of Video Game Music"

В програмата се включва и музика от Assassin’s Creed: Rogue от Елица Александрова, а солистка за вокалните партии ще бъде Весела Делчева

Елица Александрова/Сн.: Кантус Фирмус

Силно българско присъствие се оформя в програмата на концерта "The World of Video Game Music" на 14-ти март от поредицата "Музиката на Америка". Организаторите от "Кантус Фирмус" обявиха включването на още едно българско име в програмата - музика от играта "Assassin"s Creed: Rogue", създадена от Елица Александрова. Тя ще бъде четвъртият гост-композитор на концерта, заедно с Нийл Акрий, Пенка Кунева и Борислав Славов, които също ще присъстват. Събитието ще се състои в зала "България" от 19:30 ч. и се организира със съдействието на Фондация "Америка за България".

Елица Александрова е утвърдено име като композитор и звуков дизайнер във фирмата за разработване на видео игри Ubisoft - София Тя е също и пианист, арфист и аранжор. Вече над 20 години тя участва в реализирането на множество музикални проекти - от създаването на звуков дизайн и оригинална музика за различни игри, до композиране на музика за танцов спектакъл и късометражни филми. Други заглавия на игри с нейна музика са "Ghost Recon: Shadow Wars", "Fashion Designer" за Nintendo 3DS, "Tale of Etria".

Още

Светът на видеоигрите оживява в концерт с оркестъра на Класик ФМ радио

Светът на видеоигрите оживява в концерт с оркестъра на Класик ФМ радио

Програмата се оформя от избрани характерни откъси от популярните видео игри World of Warcraft, StarCraft II, Uncharted 2, Diablo III, Prince of Persia, Divinity: Original Sin 2, Lord of the Rings Online и други. Те ще бъдат изпълнени от голям симфоничен състав на Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Ейми Андерсън от САЩ. Композиторът Нийл Акрий също ще се качи на диригентския пулт, за да представи своите пиеси от програмата.

Допълнителен колорит в оркестровия звук ще внесе талантливата певица Весела Делчева, която ще изпълнява вокалните сола в някои от пиесите. Особено важно е нейното участие за въздействащите откъси от играта Everybody's Gone to the Rapture от Джесика Къри, както и за музиката на Елица Александрова.

Весела Делчева/Сн. Кантус Фирмус

Весела Делчева е сред обещаващите млади попълнения в Националния музикален театър "Ст. Македонски". Тя е изпълнявала водещи роли в редица постановки на мюзикъли, а през настоящия сезон играе ролята на Бети Шифър в спектакъла "Булевардът на Залеза". Певицата е работила като вокален педагог в телевизионния формат "X factor" и е участвала в българските финали на конкурса "Евровизия" през 2007 и 2009 г.

Билетите за концерта на 14-ти март са на цени от 20 до 50 лв. и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и онлайн на Ticketsbg.com.    

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Хитовият мюзикъл "Парижката Света Богородица" за първи път на сцената на зала 1 на НДК на 26 май

Потопени в атмосферата на Париж от края на XV век зрителите на спектакъла ще се насладят на изключителната музика, хореография и актьорска игра

БНР споделя българската музика с украинските деца

Те ще бъдат гости на концертите с фолклорна, детска и класическа музика на съставите на националното радио

"Ефектът Галатея": Тялото е терен за метаморфози, експерименти, култове, желания…

С нов премиерен състав солисти балет "Арабеск" ви кани 19 май 2022 г. на сцената на Музикалния театър на най-новия си спектакъл

Блестящият виртуоз Андрей Йоница - солист на Радиосимфониците

В програмата – Антонин Дворжак, Анатолий Лядов, Георги Андреев

Приключи Първият тур на Националния конкурс и академия за оркестър "Кантус Фирмус" 2022

Журито в състав Григор Паликаров, Атанас Кръстев и Людмил Ненчев класира за следващия етап от състезанието общо 25 млади музиканти