Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

ФЕСТИВАЛИ

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

Фестивалът и тази година е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, комуникация и преоткриване на себе си

Осем балкански музикални групи ще участват във фестивала "Лятна Случка" на местността "Карандила" край Сливен, който ще се състои на 14 до 17 юли. Това каза в интервю за БТА организаторът Росен Русев от Сдружението "Блян за романтика, цветя и космос".

Четири от групите са български - "Абсолютно Начинаещи", "Тъпани и Гайди", "The Sensimillianz" и сливенската "Карандила Джуниър", а останалите - от Гърция -"BAILDSA", Румъния - "Basska", Унгария - "MESZECSINKA" и от Испания.

Нашият фестивал е един от най-добрите за тази година в България откъм музикална програма, заяви Русев. Придържаме се към изследване на "балканските хоризонти" по отношение на музикалната програма, тъй като каним съвременни балкански групи. Те свирят в различни стилове - реге, ска-пънк, в тях има и балкански, и цигански мотиви.

Русев посочи още, че групата от Барселона, Испания, която е основно от духови инструменти, също свири балканска музика.

Организаторите очакват гостите на фестивала да бъдат над 1000 души от страната и чужбина. Мястото е поляната в детски кът "Кълвача" на "Карандила", където ще бъдат построени два палаткови лагера.

Програмата включва различни работилници, изложения, презентации, практики, музика и танци, йога-занимания, игри и др.

Ще бъде представен филм за сугестопедията, чийто създател - проф. д-р Георги Лозанов, е родом от Сливен.

Ще бъдат представени начини за обработване на земята и отглеждане на продукти по естествен начин. Ще има детски кът с представления на улични артисти, куклени театри, игри, както и въжени атракции.

Фестивалът се прави за пета поредна година, като неговата концепция е стремежът да се открият допирните точки между модерното, технологичното, прогресивното - от една страна, и естественото, традиционното, натуралното - от друга.

"Лятна Случка" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят.

За първа година фестивалът ще бъде с вход - 35 лева. Организаторите предлагат и промоционални цени при по-ранни закупувания, както и при групов билет.

И тази година организаторите на фестивала апелират да не се използват пластмасови предмети, като стремежът им е да възпитават у хората екологичен начин на живот. Те предлагат да се използват хартиени прибори и чаши, ще се дават под наем и продават канчета с логото на фестивала за многократна употреба. Ще се следи за палене на огън, като за тази цел ще бъдат предвидени две - три места.

Повече информация за фестивала вижте ТУК

Календар

Препоръчваме ви

Кулинарно шоу за готвач и оркестър с Йоли

Най-известният кулинар сред виолончелистите и най-известният виолончелист сред кулинарите - Йоланта Делибозова - Йоли - специален гост в Стара Загора

100 години професионална оперета в България

Музикалният театър тази година чества и 50 години от създаването на балет "Арабеск"

Варненският драматичен театър стартира сезона с комедия по Рей Куни

Премиерните представления на "Бащи, лъжи и още нещо" са на 19 и 20 септември на сцена "Филиал"

One Dance Week се завръща в Пловдив

От 23 септември до 15 октомври в Европейската столица на културата'2019 ще бъдат представени впечатляващи спектакли от цял свят

Старозагорската опера гастролира в Дом Витгенщайн във Виена

На 20 септември, от 19:00 ч. е представлението на "Слугинята - господарка" от Перголези