Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

ФЕСТИВАЛИ

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

Фестивалът и тази година е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, комуникация и преоткриване на себе си

Осем балкански музикални групи ще участват във фестивала "Лятна Случка" на местността "Карандила" край Сливен, който ще се състои на 14 до 17 юли. Това каза в интервю за БТА организаторът Росен Русев от Сдружението "Блян за романтика, цветя и космос".

Четири от групите са български - "Абсолютно Начинаещи", "Тъпани и Гайди", "The Sensimillianz" и сливенската "Карандила Джуниър", а останалите - от Гърция -"BAILDSA", Румъния - "Basska", Унгария - "MESZECSINKA" и от Испания.

Нашият фестивал е един от най-добрите за тази година в България откъм музикална програма, заяви Русев. Придържаме се към изследване на "балканските хоризонти" по отношение на музикалната програма, тъй като каним съвременни балкански групи. Те свирят в различни стилове - реге, ска-пънк, в тях има и балкански, и цигански мотиви.

Русев посочи още, че групата от Барселона, Испания, която е основно от духови инструменти, също свири балканска музика.

Организаторите очакват гостите на фестивала да бъдат над 1000 души от страната и чужбина. Мястото е поляната в детски кът "Кълвача" на "Карандила", където ще бъдат построени два палаткови лагера.

Програмата включва различни работилници, изложения, презентации, практики, музика и танци, йога-занимания, игри и др.

Ще бъде представен филм за сугестопедията, чийто създател - проф. д-р Георги Лозанов, е родом от Сливен.

Ще бъдат представени начини за обработване на земята и отглеждане на продукти по естествен начин. Ще има детски кът с представления на улични артисти, куклени театри, игри, както и въжени атракции.

Фестивалът се прави за пета поредна година, като неговата концепция е стремежът да се открият допирните точки между модерното, технологичното, прогресивното - от една страна, и естественото, традиционното, натуралното - от друга.

"Лятна Случка" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят.

За първа година фестивалът ще бъде с вход - 35 лева. Организаторите предлагат и промоционални цени при по-ранни закупувания, както и при групов билет.

И тази година организаторите на фестивала апелират да не се използват пластмасови предмети, като стремежът им е да възпитават у хората екологичен начин на живот. Те предлагат да се използват хартиени прибори и чаши, ще се дават под наем и продават канчета с логото на фестивала за многократна употреба. Ще се следи за палене на огън, като за тази цел ще бъдат предвидени две - три места.

Повече информация за фестивала вижте ТУК

Календар

Препоръчваме ви

Валентин Ганев в ритъма на 300 контрабаса

18 години по-късно фамозният актьор от Народния театър събра 800 зрители на юбилейния си моноспектакъл и срещна митичната си любима

Трима изявени български концертмайстори на една сцена

Албена Данаилова, Димитър Иванов и Мони Симеонов ще свирят на 25 април в зала "България"

Бъдеща звезда на класическата музика открива "Млади виртуози"

XIV издание на конкурса стартира на 15 април от 19 ч. в зала "България" с концерт на Софийската филхармония

Прощалният концерт на Силви Вартан е сред акцентите на НДК следващата седмица

Impressio представя събитията в културния афиш на Двореца за периода 12- 23 април

Изложба "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика" бе открита в София

Представени са 218 творби на 119 автори от София, Перник, Кюстендил и Благоевград

Найден Тодоров ще дирижира приказната "Турандот"

На 12 април от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора е вторият премиерен спектакъл на зрелищната постановка с огромни кукли и световни солисти