Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

ФЕСТИВАЛИ

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

Фестивалът и тази година е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, комуникация и преоткриване на себе си

Осем балкански музикални групи ще участват във фестивала "Лятна Случка" на местността "Карандила" край Сливен, който ще се състои на 14 до 17 юли. Това каза в интервю за БТА организаторът Росен Русев от Сдружението "Блян за романтика, цветя и космос".

Четири от групите са български - "Абсолютно Начинаещи", "Тъпани и Гайди", "The Sensimillianz" и сливенската "Карандила Джуниър", а останалите - от Гърция -"BAILDSA", Румъния - "Basska", Унгария - "MESZECSINKA" и от Испания.

Нашият фестивал е един от най-добрите за тази година в България откъм музикална програма, заяви Русев. Придържаме се към изследване на "балканските хоризонти" по отношение на музикалната програма, тъй като каним съвременни балкански групи. Те свирят в различни стилове - реге, ска-пънк, в тях има и балкански, и цигански мотиви.

Русев посочи още, че групата от Барселона, Испания, която е основно от духови инструменти, също свири балканска музика.

Организаторите очакват гостите на фестивала да бъдат над 1000 души от страната и чужбина. Мястото е поляната в детски кът "Кълвача" на "Карандила", където ще бъдат построени два палаткови лагера.

Програмата включва различни работилници, изложения, презентации, практики, музика и танци, йога-занимания, игри и др.

Ще бъде представен филм за сугестопедията, чийто създател - проф. д-р Георги Лозанов, е родом от Сливен.

Ще бъдат представени начини за обработване на земята и отглеждане на продукти по естествен начин. Ще има детски кът с представления на улични артисти, куклени театри, игри, както и въжени атракции.

Фестивалът се прави за пета поредна година, като неговата концепция е стремежът да се открият допирните точки между модерното, технологичното, прогресивното - от една страна, и естественото, традиционното, натуралното - от друга.

"Лятна Случка" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят.

За първа година фестивалът ще бъде с вход - 35 лева. Организаторите предлагат и промоционални цени при по-ранни закупувания, както и при групов билет.

И тази година организаторите на фестивала апелират да не се използват пластмасови предмети, като стремежът им е да възпитават у хората екологичен начин на живот. Те предлагат да се използват хартиени прибори и чаши, ще се дават под наем и продават канчета с логото на фестивала за многократна употреба. Ще се следи за палене на огън, като за тази цел ще бъдат предвидени две - три места.

Повече информация за фестивала вижте ТУК

Календар

Препоръчваме ви

На кино в квартала, да, говорим за Блок Кино 2017

Стартът ще бъде на 24-и юли в квартал Княжево, София

Със "Зорба гъркът" започва втората международна танцово-балетна GRAND DANCE ACADEMY

За втора поредна година от 8 до 13 август СОК "Камчия" става средище на млади таланти от България и чужбина

Трубадурите от "Ла Туна" ще изнесет безплатен концерт за пловдивчани

Основната цел на популярната група е да поддържа вековната традиция на испанския Златен век чрез музиката, популярния фолклор и особено "оживлението" и "радостта"

DJAIKOVSKI и S.A.R.S. се включват в най-новото музикално събитие - Love CHange Music Festival в Ловеч

Моrcheeba и The Sweet Life Society откриват фестивала на 2 септември, а билетите вече са в продажба

За първи път летен оперен и балетен фестивал „Крепост на вековете - Баба Вида“

Софийската опера представя свои спектакли във Видин от 4 до 13 август

400 участници от 16 държави ще дефилират на "Златен прах" 2017

IV Международен фолклорен фестивал в Челопеч ще ви изненада с изпълнения на групи от Аржентина, Бразилия, Еквадор, Индия, Индонезия, остров Гуам и др.