Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

ФЕСТИВАЛИ

"Лятна случка" се завръща на Карандила по-разнообразен и музикален отвсякога

Фестивалът и тази година е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, комуникация и преоткриване на себе си

Осем балкански музикални групи ще участват във фестивала "Лятна Случка" на местността "Карандила" край Сливен, който ще се състои на 14 до 17 юли. Това каза в интервю за БТА организаторът Росен Русев от Сдружението "Блян за романтика, цветя и космос".

Четири от групите са български - "Абсолютно Начинаещи", "Тъпани и Гайди", "The Sensimillianz" и сливенската "Карандила Джуниър", а останалите - от Гърция -"BAILDSA", Румъния - "Basska", Унгария - "MESZECSINKA" и от Испания.

Нашият фестивал е един от най-добрите за тази година в България откъм музикална програма, заяви Русев. Придържаме се към изследване на "балканските хоризонти" по отношение на музикалната програма, тъй като каним съвременни балкански групи. Те свирят в различни стилове - реге, ска-пънк, в тях има и балкански, и цигански мотиви.

Русев посочи още, че групата от Барселона, Испания, която е основно от духови инструменти, също свири балканска музика.

Организаторите очакват гостите на фестивала да бъдат над 1000 души от страната и чужбина. Мястото е поляната в детски кът "Кълвача" на "Карандила", където ще бъдат построени два палаткови лагера.

Програмата включва различни работилници, изложения, презентации, практики, музика и танци, йога-занимания, игри и др.

Ще бъде представен филм за сугестопедията, чийто създател - проф. д-р Георги Лозанов, е родом от Сливен.

Ще бъдат представени начини за обработване на земята и отглеждане на продукти по естествен начин. Ще има детски кът с представления на улични артисти, куклени театри, игри, както и въжени атракции.

Фестивалът се прави за пета поредна година, като неговата концепция е стремежът да се открият допирните точки между модерното, технологичното, прогресивното - от една страна, и естественото, традиционното, натуралното - от друга.

"Лятна Случка" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят.

За първа година фестивалът ще бъде с вход - 35 лева. Организаторите предлагат и промоционални цени при по-ранни закупувания, както и при групов билет.

И тази година организаторите на фестивала апелират да не се използват пластмасови предмети, като стремежът им е да възпитават у хората екологичен начин на живот. Те предлагат да се използват хартиени прибори и чаши, ще се дават под наем и продават канчета с логото на фестивала за многократна употреба. Ще се следи за палене на огън, като за тази цел ще бъдат предвидени две - три места.

Повече информация за фестивала вижте ТУК

Календар

Препоръчваме ви

Баритон от световните сцени концертира в „Къщата на София“

Красив романтичен репертоар в първия от шестте камерни концерта от цикъла "Мотив" 2017/2018

"Черна комедия" или на какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?

Първата премиера за сезона във Военния театър е е един безумен фарс, който се разиграва... на тъмно

Мексиканска млада оперна звезда с дебют като Лучия в Стара Загора

18 ноември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера

"Безкраен Младежки театър" се завърна

Само на 17 и 18 ноември на касите на театъра имате възможност да купите билети за всички постановки на специална цена от 7 лв.

Ансамблите "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" ще се надиграват в зала "Колодрума" в Пловдив

Те се събират на една сцена в един грандиозен спектакъл, представяйки цялата красота и блясъка на българския фолклор

Влада Томова с бутиков концерт на 22 ноември в Студио 5

Певицата ще представи български фолклор и авторска музика и ще посрещне гостите си по стар български обичай с питка и шарена сол